Eski binalarda asansör savaşları başladı! Komşular karşı çıkıyor üst katlar istiyor

Binaya sonradan asansör yaptırmak son derece maliyetli bir işlem olarak öne çıkarken üst katlarda oturanlar asansör yaptırmak istiyorum komşular karşı çıkıyor diyorlardı. İşte kat mülkiyeti kanunu Asansör YÖNETMELİĞİ

Eski binalarda asansör savaşları başladı! Komşular karşı çıkıyor üst katlar istiyor - Yeni yapılan binalarda asansör zorunlu hale getirilirken eski binalarda asansör tartışmaları her geçen gün büyüyor. Artan maliyetler nedeniyle asansör yaptırmak zorlaştırırken özellikle de asansör yeri olmayan binaya asansör yapımı daha yüksek maliyetlere çıkması nedeniyle tartışma konusu oluyor. Peki, binaya sonradan asansör yaptırmak mümkün mü?

BİNAYA SONRADAN ASANSÖR YAPTIRMAK MÜMKÜN MÜ?

2000 senesinden yapılan nerede ise tüm sıfır binalarda asansör yönetmeliği beklentisi nedeniyle merdiven boşluğu asansör yapımına uygun olarak tasarlanmıştır. Ancak asansör yapımına uygun olmayan binalarda da binaya sonradan asansör yaptırmak mümkündür.Bu gibi durumlarda asansör binanın dışına kurulan sistem ile çalışmaktadır.

5 - 4 KATLI ESKİ BİNAYA ASANSÖR YAPIMI MALİYETİ 2024

Asansör maliyeti binanın yapısına bağlı olarak belirlenmekte olup binada asansör boşluğu bulunması halinde maliyet düşmektedir. Her şehir ve asansör projesine göre fiyatlarda farklılıklar bulunmakta olup yine enflasyon nedeniyle fiyatlar ne yazık ki sıklıkla değişmektedir.

ASANSÖR YAPTIRMAK İSTİYORUM KOMŞULAR KARŞI ÇIKIYOR! ESKİ BİNAYA ASANSÖR YAPIMINA HERKEZ KATILMAK ZORUNLU MU?

Ne yazık ki eski binaya asansör yaptırmak istemeniz durumunda herkesin bu fikre katılması zorunlu değildir. Ancak apartmanda konu hakkında çoğunluk kararı alınması ve apartman yönetimi toplantısı ile çoğunluk kararının onaylanması durumunda herkesin bu masrafa katılması zorunludur. Yani çoğunluk kararı alındığında giriş katta oturan kişilerde dahil olmak üzere herkes bu masrafa zorunlu olarak katılmak zorundadır.

Emlak Haberleri Haberleri