Esnafa Kira Desteği ve Esnaf Gelir Kaybı Desteği Ne Zaman Yatacak, Bayram Öncesi Yatar Mı?

Pandemi nedeni ile gelir kaybına uğrayan ve işyeri zorunlu kısıtlama kararları nedeni ile kapatılan esnafa kira desteği ve esnaf gelir kaybı desteği ödemesi yapılmasına karar verilmişti. Peki, Mayıs ayı esnaf yardımı tutarları ne zaman yatacak, yatırıldı mı, yatırılacak mı?

Milyonlarca esnaf koronavirüs salgını nedeni ile büyük gelir kaybına uğramış, koronavirüs vaka sayısının düşürülmesi için atılan adımlar ve getirilen zorunlu kısıtlamalar ile pek çok esnafın dükkanı kapatılmıştı.

Süreçte esnafın mağduriyetinin giderilmesi adına kira yardımı desteği ve gelir kaybı desteği ödenmesine karar verilmişti. Süreçte binlerce kişi başvuruda bulunurken pandemiden etkilenen sektörlerin başvuruları kabul edilerek destek ödemeleri yapılmaya başlanmıştı.

BAYRAM ÖNCESİ ESNAFA KİRA DESTEĞİ VE ESNAF GELİR KAYBI DESTEĞİ ÖDEMESİ YAPILACAK MI?

Emekli maaşları, memur maaşı, emekliye bayram ikramiyesi, nakdi ücret desteği gibi devlet tarafından yapılan destek ödemeleri bayram öncesine alınırken gözler esnaf kira desteği ve gelir kaybı desteği ödemesine çevrilmişti.

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile esnaf destek paketi duyurulmuş, gelir kaybı ve kira destek ödemesi tarihlerinin uzatıldığı açıklanmıştı. Koronavirüs salgını nedeni ile olumsuz etkilenen esnafa yapılan aylık bin liralık gelir desteği ile büyükşehirlerde 750 lira, diğer şehirlerde ise 500 lira olarak verilen kira yardımı ödemelerine devam edilmişti.

Süreçte pek çok destek ödemesinde Mayıs ayı ödemelerinin bayram öncesine çekilmesi ile esnaflarda kira yardımı ve gelir kaybı desteği için bakanlıktan müjde beklemeye başlamıştı. Ancak bayrama sayılı saatler kala halen beklenen müjde gelmezken, bakanlık konu hakkında açıklamada bulunmadı. Ödemelerin Mayıs ayı sonuna kadar hesaplara geçilmesi bekleniyor...

Emlak Haberleri Haberleri