Ev alacaklar bu kampanyayı kaçırmasın 500 bin liralık konut kredisinde 199 bin TL daha az ödeyeceksiniz!

Yükselen konut fiyatları nedeniyle ev satışları durma noktasına gelirken orta ve üst gelir grubuna yönelik yeni konut seferberliği için geri sayım başladı. Düşük faizli 0.69 konut kredisi imkanı sunulacağı iddia edilen kampanya ile 199 bin liralık indirim sağlanacak.

Konut kredisi faiz oranları ve ev fiyatlarında yaşanan yükseliş nedeniyle aylık ödemeler artık vatandaşın bütçesini aşarken konut satış rakamları da durma noktasına gelmişti. 250 bin sosyal konut projesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı alt gelir grubuna yönelik yeni seferberlik başlatmıştı. 

Bakan Murat Kurum yaptığı açıklamasında ise Kasım ayında orta gelir grubuna yönelik yeni konut seferberliği başlatılacağını açıklarken TOKİ'den ev sahibi olamayan kişiler bu kampanyayı beklemeye başlamıştı. Kampanyada yeni tarih Aralık ayı olarak açıklanırken kampanya ile yeni konut kredisi desteği sağlanacağı açıklanması da emlak piyasasını hareketlendirdi. 

EMLAK KONUT YENİ KONUT SEFERBERLİĞİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Daha önce de 2 kere düzenlenen ve stokta olan sıfır konutlar ağırlıklı olmak üzere sıfır konut projelerinin düşük konut kredisi faiz oranları ve indirimli fiyatlarla satışa sunulduğu kampanyada yeni tarih belli oldu. Emlak Konut önderliğinde düzenlenmesi beklenen kampanyada açıklamanın Aralık ayında yapılacağı ve düşük fiyata ek olarak özel konut kredisi desteği sunulacağı da iddia edildi. 

 Düzenlenen kampanyada konut fiyatlarına göre belirlenmek üzere konut kredisi faiz oranı uygulanacağı, fiyatı 4 milyon liraya kadar olan konutlar için kamu bankaları tarafından yüzde 0,69 faiz oranı ile kredi desteği sağlanırken kademeli olarak bu oranın yüzde 1,20 ile 1,29 seviyesine çıkacağı ilan edilmişti. 

 KAMPANYAYI BEKLEYEN KİŞİLER 199 BİN TL DAHA AZ ÖDEYEREK EV SAHİBİ OLACAKLAR! 

Düzenlenen kampanyada gerçekten yüzde 0,69 faiz oranı ile kredi desteği verilmesi durumunda konut sahibi olmak isteyen kişiler 500 bin liralık konut kredisi paketinde 199 bin TL daha az ödeme yaparak ev sahibi olma fırsatı elde edecekler. 

Kampanya kapsamında 120 ay vadeli 500 bin liralık konut kredisi çeken kişiler yüzde 0,69 faiz oranı ile kredi çekmeleri durumunda aylık 6 bin 140 TL toplamda 736 bin 873 TL ödeme yaparken 1,29 faiz oranı ile bu rakam aylık 8 bin 214 TL ve toplamda 985 bin 721 TL olarak gerçekleşiyor. 

Emlak Haberleri Haberleri