Ev Alacaklar, Yapacaklar, Kirada Oturanlar Dikkat! Devlet Tarafından Ödenen Ama Bilinmeyen Emlak Yardımları

Devlet emlak alanında çok sayıda destek ödemesi yapıyor. Bu ödemelerin bazıları devlet tarafından bilinse de bazı destek ödemeleri çoğu vatandaş tarafından bilinmiyor. Emlak365 olarak bizlerde devletin sağladığı bu detsek ödemelerini tek tek sizlerle paylaşıyoruz. Ev alacak veya ev yapacak olan vatandaşlara Aile Bakanlığı'ndan, kira yardımı için Çevre Bakanlığı'ndan yapılan tüm bu ödemelerin detaylarını başvuru şartları ile birlikte aktarıyoruz. İşte 2021 yılında zamlı olarak sağlanan bu devlet

Devlet emlak alanında çok sayıda destek ödemesi yapıyor. Bu ödemelerin bazıları devlet tarafından bilinse de bazı destek ödemeleri çoğu vatandaş tarafından bilinmiyor. Emlak365 olarak bizlerde devletin sağladığı bu detsek ödemelerini tek tek sizlerle paylaşıyoruz.

Ev alacak veya ev yapacak olan vatandaşlara Aile Bakanlığı'ndan, kira yardımı için Çevre Bakanlığı'ndan yapılan tüm bu ödemelerin detaylarını başvuru şartları ile birlikte aktarıyoruz. İşte 2021 yılında zamlı olarak sağlanan bu devlet destekleri.

Vatandaşların ev almaları onarmaları yada kendi evlerini yapmaları durumunda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çeşitli alt birimleri tarafıdan bazı destek ödemeleri sağlanır. Bunun dışında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'da vatandaşların kentsel dönüşüm sürecinde kira ödemelerinde 4 yıla varan destek ödemesi sağlar. Bu iki bakanlığın dışında ayrıca çeşitli devlet kurumları da vatandaşlara bazı yardımlar sunuyor.

DEVLETİN BİLİNMEYEN EV ALIM, YAPIM ONARIM YARDIMLARI

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı olarak her il ve her ilçede faaliyet yürüten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla vatandaşlara ev yapım ve ev onarımları için ödemeler yapılır.

40.000 TL'ye Varan Ev Yapım Yardımı

Aile Bakanlığı birimleri prefabrik ev veya betonarme ev yapımı için 40.000 TL'ye kadar ödeme yapıyor. Bu ödemeler bakanlığın barınma yardımı kapsamında sağlanıyor. İhtiyacı olan ve dar gelirli vatandaşların kendi evlerini yapmak istemeleri durumunda ödenen yardımlar için belirlenen başvuru koşulları arasında gelir şartı bulunuyor. Aile hane geliri yüksek olan vatandaşlar bu ödemeleri alamazlar. Bakanlık gelir şartını hanedeki kişi başına düzen gelirin asgari ücretin 3'te 1'inden fazla olmaması gerektiğini bildirdi. Başvurular ilçelerde yer alan sosyal yardımlaşma vakıflarına yapılıyor.

* Betonarme ev yapımı için bakanlık 40.000 TL destek ödemesi yapıyor.

* Prefabrik ev yapımı için sağlanan destek tutarı 30.000 TL.

20.000 TL'ye Ulaşan Ev Onarım Bakım Parası

Yine Aile Bakanlığı tarafından sağlanan yardım ve destek ödemelerinden olan ev bakım onarım tadilat yardımı dar gelirli aileler için sağlanıyor. Sağlıksız ve oturulmayacak durumda olan evlerde kalan ailelere sağlanan bu destekte gelir şartı bulunuyor. Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olması durumunda sağlanan bu destek için başvurular sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapılıyor.

* Ev bakım onarım tadilat yardımı parası 20.000 TL

Her Ay 1150 TL Kira Yardım Parası

Devlet tarafından sağlanan bir diğer destek ise kira yardım parası. Kira yardımı, kentsel dönüşüm kapsamında binası yıkılmış vatandaşlara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ödeniyor. Daha 3 yıl olarak ödenen bu destek tutarı, 2020'den itibaren 4 yıl boyunca ödenecek. Ödemeler şehre göre değiyor. En yüksek ödeme Türkiye'nin en büyük ve kalabalık şehirleri olan İstanbul, Ankara ve İzmir için ödeniyor. Ödemeler aylık 1150 TL olarak yapılıyor.

Emlak365.com - ÖZEL HABER

Emlak Haberleri Haberleri