Ev Alacaklara 110.000 TL'lik Sosyal Yardım Paketi! 25.000 TL'lik Tadilat Desteğiyle Birlikte

Ev alımları için Aile Bakanlığı'nın sağladığı destekler nasıl kullanılır? Ev yapım ve ev tadilat yardım parası almak isteyenler sağlanması gereken şartlar ile birlikte başvuru adresleri Emlak365'te.

2022 yılı Sosyal Yardım Programlarına ait alanların birisi de Barınma. Aile Bakanlığı ailelerin barınma konusunda herhangi bir sorun yaşamamaları, özellikle çocuklu ailelerin daha sağlıklı ortamda yaşayabilmeleri için büyük destek paketleri sağlıyor. Bakanlığın 2022 yılı programına bakıldığında sadece barınma alanında ev alımları için 110.000 TL'lik iki ayrı paketi olduğu görülüyor. Ev bakım onarım desteği konusunda da ihtiyaç sahibi olanlar için de Aile Bakanlığı 30.000 TL'lik üçüncü bir paket açıkladı.

AİLE BAKANLIĞI'NIN 2022 YILI BARINMA YARDIMLARI

Aile Bakanlığı'nın barınma yardımlarına bakıldığında 2 adet destek ev alım yada yapım aşamasında sağlanırken 1 adet destek tadilat konusunda sağlanır. Bir destek ödemesi de ev eşyası alanında verilir.

1-) 70.000 TL'lik Barınma Yardımı

Aile Bakanlığı evi olmayan, sağlık koşullarda kalan, ekonomik olarak zor durumda bulunan ailelerin barınma olanaklarının daha güzel şartlara çıkarılabilmesi için betonarme ev yapımı için 70.000 TL veriyor.

2-) 40.000 TL'lik Barınma Yardımı

Kendi ev alanı olanlar için daha uygun maliyetlerde bir ev almak isteyen ailelere Aile Bakanlığı tutaro 40.000 TL'ye ulaşan prefabrik ev yardımı sağlamakta. Prefabrik ev yardımı da tek seferlik bir ödemedir.

3-) 25.000 TL'lik Bardınma Yardımı

Listenin son sırasında ise ev alım yada yapım işlemi için değil de ev bakım onarım işlemleri için Aile Bakanlığı'na başvuru yapanlara sağlanan destek var. Bu destek türü bakanlık tarafından tüm tadilat işlemleri için sağlanır ve tek seferlik 25.000 TL ödenir.

BARINMA YARDIMLARI İÇİN BAŞVURU ADRESİ

Barınma yardımları için başvuru adresi; her vatandaşın ailenin yaşadığı ilçe kaymakamlığıdır. İlçe kaymakamlığına gidecek vatandaşlar SYDV birimlerini bulacaklar. SYDV birimlerine ulaşan vatandaşlar barınma yardımı için başvuru detaylarını, kendi başvuru durumlarının uygun olup olmadıklarını öğrenecekler.

Emlak Haberleri Haberleri