Ev alacaklara emlak sektörü içerisinden şu anda tam zamanı denilerek konut fiyatları uyarısı yapıldı

Konut fiyatlarında yaşanan rekor yükseliş hız keserken konut satış rakamlarında ise düşüş yaşanmaya başlanmıştı. Ev fiyatları hakkında son dakika açıklaması ise sektör temsilcileri tarafından yapıldı.

Pandemi döneminde rekor üzerine rekor kıran konut fiyatları büyük bir zam yağmuruna uğrarken ev sahibi olmak isteyen kişiler kadar kiracılar da mağdur duruma düşmüştü. Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş ile kiralık ev fiyatları da fırlarken vatandaş "konut fiyatları ne olur, düşecek mi?" sorularına yanıt aramaya başlamıştı. 

Konu hakkına son dakika açıklaması Elfi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Aydemir tarafından yapıldı. Aydemir yapmış olduğu açıklamasında konut satış rakamlarında yaşanan düşüşün nedenlerini sıralarken ev fiyatları hakkında da tahmini açıkladı. Ev almanın doğru zamanı mı, konut fiyatları ne olur, ne zaman düşecek

ŞİMDİ EV ALMAK MANTIKLI MI, 2023 YILINDA KONUT FİYATLARI NE OLUR?

Konut fiyatları hakkında değerlendirme yapan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Gayrimenkul Komitesi Başkanı ve Elfi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Aydemir, kredi faiz oranlarında yaşanan yükselişin konut satış rakamlarını düşürdüğünü belirterek konut kredisi faiz oranlarının düşürülmemesi durumunda ev satış rakamlarının daha da aşağıya inebileceğini söyledi. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Ekim ayına ipotekli konut satış rakamları bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 52,7 oranında düşüş göstermişti. 

Aydemir yaptığı değerlendirmesinde "Şirket içi ve uzun vadeli kampanyalar ile konut satışlarını desteklemeyi hedefleyen inşaat firmaları tarafından cazip seçenekler sunuluyor. Ev almayı düşünen, ancak bu kararını erteleyenlerin daha fazla zaman kaybetmeden evlerini almalarının doğru olacak. Aksi halde yeni yıl ile birlikte konut fiyatlarında bugünkü rakamlara ev sahibi olunmasının mümkün olmayacak" diyerek ev almak için en doğru zaman içerisinde olunduğunu belirtti. Konut satış rakamlarında yaşanan düşüş ve yıl sonu nedeni ile yeni kampanyalar yapıldığını belirten Aydemir fiyatların önümüzdeki dönemde yükselebileceği uyarısında bulundu. 

NOT: Burada yer alan bilgiler ismi geçen kişiler tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup, emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir. 

Emlak Haberleri Haberleri