Ev Alacaklara Müjde 2022! İlk Defa Konut Alanlara Ziraat Bankası Üzerinden 31.149 TL Devlet Desteği Ödenecek

Konut fiyatları uçuşa geçerken devlet ev sahibi olmak isteyen kişileri tasarrufa yönlendirmek amacı ile hibe para desteği açıkladı. Ev alana devlet desteği olarak 31 bin TL hibe para ödenecek!

Ev sahibi olmak yükselen konut fiyatları nedeniyle her geçen gün biraz daha zorlaşırken süreçte devlet vatandaşları tasarruf yaparak ev sahibi olmalarını teşvik etmek amacıyla konut hesabı sistemini hayata geçirdi. Yeni sistemde ev sahibi olmak isteyen kişiler belirli süre açmış oldukları hesaplarında konut almadan önce para biriktirmeleri durumunda devletten hibe para yardımı alacaklar.

Yeni ev alanlara devlet desteği 2022 için yapılan açıklamada Ziraat Bankası üzerinden konut hesabı açan kişilere devlet yatırmış oldukları paraların üzerinden 31 bin 149 TL'ye kadar geri ödemesiz hibe para yardımı yapılacak. Söz konusu para yardımı sadece aranılan şartları yerine getiren Türk vatandaşlarına yapılacak.

ZİRAAT BANKASI KONUT HESABI NEDİR, NASIL AÇILIR?

Yükselen ev fiyatları nedeniyle konut sahibi olmak zorlaşırken Ziraat Bankası konut hesabı ile ev almadan en az 3 sene önce para birikimi yapan kişilere biriktirmiş oldukları para üzerinden devlet hibe para ödemesi yapıyor. Bu sayede vatandaşın birikim yaparak ev sahibi olması teşvik ediliyor. İsteyen kişiler vadeli mevduat hesabı açarak biriktirdikleri paranın faiz getirisini de hesaplarına aktarabiliyor.

Konut hesabı sadece TL olarak vadeli mevduat şeklinde vadeli ya da vadesiz açılabilirken ilk hesap açılışında o yıl ilan edilen tavan tutar üzerinden 1 kere toplu para yatırılmasına izin veriliyor. 2022 senesi içi konut hesabı toplu para yatırma sınırı 84 bin 850 TL olarak uygulanıyor.

KONUT HESABI AÇARAK İLK DEFA EV ALANLARA DEVLET DESTEĞİ 2022 YILINDA KAÇ TL, NE KADAR?

Konut hesabında devlet desteği hesabı açan kişinin hesabında biriktirmiş olduğu paraya göre hesaplanıyor. Ziraat Bankası tarafından açıklanan rakamlara göre hesap açtırarak;

36 - 47 arasında para biriktiren kişiler için birikim yaptıkları tutarın üzerinden yüzde 15 olarak hesaplanmak üzere en fazla 26 bin 995,96 TL,

48 - 59 arasında para biriktiren kişiler için birikim yaptıkları tutarın üzerinden yüzde 18 olarak hesaplanmak üzere en fazla 29 bin 72,57 TL,

60 ay ve üzerinde para biriktiren kişiler için birikim yaptıkları tutarın üzerinden yüzde 20 olarak hesaplanmak üzere en fazla 31 bin 149,18 TL geri ödemesiz hibe para desteği ödeniyor.

KONUT HESABI AÇTIRAN KİŞİLERE HİBE PARA DEVLET DESTEĞİ YARDIMI NASIL ALINIR?

Hesapta düzenli olarak para biriktiren kişilere devlet desteği ödemesi almak isteyen kişilerin evlerini aldıktan sonra yukarıda yer alan belgelerle hesap açtıkları bankaya başvuru yapmaları yeterli olacaktır.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri