Ev Alacaklara Uyarı Fiyatlar Yüzde 30 Arttı! Ev Almadan Önce Yapmanız Gerekenler

Devlet bankaları tarafından başlatılan konut kredisi kampanyası ev alma hayali olan vatandaşlara oldukça cazip imkanlar sunuyor.

Devlet bankaları tarafından başlatılan konut kredisi kampanyası ev alma hayali olan vatandaşlara oldukça cazip imkanlar sunuyor. Ancak bu süreçte fırsatçılarda iş başında. Devlet bankalarının konut kredisi faiz indirimlerinin ardından ev fiyatlarında yüzde 30'a varan oranlarda artış görüldü.

Yeni başlatılan konut kredisi kampanyası vatandaşlardan çok büyük ilgi gördü. Bankalarda konut kredisi kullanımı için uzun kuyruklar oluşurken piyasalarda önemli ölçüde hareketlendi.



Bu dönemde ev almak isteyen vatandaşlar için sağlanan bu kredi imkanlarının oldukça cazip seviyede olması, bazı fırsatçıları da harekete geçirdi. Bazı bölgelerde kredi kampanyalarının duyurulmasının ardından ev fiyatları yüzde 30'a varan oranlarda arttı.



EV FİYATLARI YÜZDE 30 ORANINDA ARTTI



Konut kredisi kampanyasının başlamasının ardından konut sektöründe yaşanan değişimlere ilişkin Eskişehir Emlak Komisyoncular Odası Başkanı Gazi Çelik açıklamalarda bulundu.



Gazi Çelik konuşmasında koronavirüs ile mücadele sürecinde işlerin durma noktasına geldiğini hatırlattı. Sürecin sona ermesinin ardından devlet destekli başlatılan yeni kredinin etkilerine değinen Gazi Çelik inşaat sektörünün bu kampanyaya hazırlıksız yakalandığını söyledi. 2019 yılında faiz indirimleri olmadan önce konut kredisinde uygulanan faizlerin çok seviyelerde olduğunu vurgulayan Eskişehir Emlak Komisyoncular Odası Başkanı Gazi Çelik şu ifadeleri kullandı.



"Faiz oranları yüksekti. Şimdi faizlerin böyle olması inşaat sektörünü hazırlıksız yakaladı. Mevcut olan gayrimenkullerin sayıları sınırlı. Birden talep artınca, arz ve talep dengesi bozuldu. Bundan dolayı talep çok. Bazı fırsatçı insanlarda, fiyatların yüzde 30 civarında artmasına sebep oldu. Bir satıcı 500 bin lira istiyorsa, şu anda yaklaşık 600 bin lira istiyor. Çok çeşitli fiyatlarla oynanıyor. İnsanlar gayrimenkule yatırım yapmak için arayış içerisindeler. Bu şekilde bir koşturma piyasada devam ediyor".



VATANDAŞLARA UYARI



Kamu bankaları tarafından başlatılan krediler ile ev almak isteyen vatandaşlara uzmanlardan uyarılar geldi.



Uzmanlar ev alacak olan vatandaşların bu dönemde normalden daha fazla dikkatli olmalarını gerektiğini ifade ettiler. Uyarılarda ev fiyatlarının iyi araştırılması gerektiğini ifade eden uzmanlar ev alınacak bölgede ki evlerin iyi analiz edilmesini önerdiler. Uzmanların bir diğer önerisi ise sıkı pazarlık oldu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri