Ev Alan Herkesi İlgilendiriyor! Müteahhitlere Yargıtay'dan Kötü Emsal Karar Haberi Geldi

Ev sahibi olmak isteyen kişilere Yargıtay müjdeli haber verdi. Sıfır ev satan müteahhitleri yakından ilgilendiren emsal karar kapsamında evini eksik teslim eden müteahhitler sorumlu tutulacaklar.

Konut fiyatlarındaki yükseliş vatandaşı zorlamaya devam ederken sıfır konut satın alan kişiler süreçte ne yazık ki mağdur olmuşlardı. Özellikle de inşaat maliyet endeksinde yaşanan yükseliş nedeni ile konut projelerinde gecikmeler yaşanmaya başlarken bazı müteahhitler tarafından ise verilen sözlerin yerine getirilmediği iddia edilmişti.

Demir ve çimento fiyatlarına gelen zamlar nedeni ile bazı projelerde gecikmeye düşen müteahhitler maliyetleri düşürmek için projelerde yer alan bazı taahhütleri eksik olarak yerine getirmeye başlamıştı. Projede söz verilen ve sözleşmeye yazılmasına rağmen eksik olarak teslim edilen konutlara ilişkin Yargıtay emsal karar açıkladı.

SÖZLEŞMEYE UYGUN TESLİM EDİLMEYEN KONUT İÇİN YARGITAY EMSAL KARAR AÇIKLADI!

Yaşanan olumsuzluklar son dönemde artarken konu hakkında Yargıtay emsal karar açıkladı. Davaya konu olan olayda 3 arkadaş bir ev almak için müteahhit ile sözleşme imzaladı. Evini teslim alan arkadaşlar imzaladıkları teslim tutanağında bazı eksiklikler olduğunu beyan ettiler.

Evin kendilerine taahhüt edildiği şekilde teslim edilmediğini belirten kişiler sözleşmede yer alan metrekare ölçülerinin de tutmadığını, evin daha küçük olduğunu, sözleşmede taahhüt edilen markalı ürünlerin kullanmadığını, Fransız balkonların da teknik şartnameye uygun olmadığını belirterek şikayetçi oldular.

TÜKETİCİ MAHKEMESİ VATANDAŞIN ZARARI TAZMİN TALEBİNİ REDDETTİ!

3 arkadaş bilirkişi atanarak dairedeki eksikliklerin belirlenmesi ve zararın tazmini için tüketici mahkemesine başvuru yaptı. Mahkemeye açık ayıpların ihbarının 30 gün içinde usulüne uygun olarak davalıya yapılmadığı, açık ayıplarla ilgili olarak beş yıllık zamanaşımı süresinin geçmiş olması nedeniyle de açık ayıp bedelinin davalıdan tahsiline karar verilemeyeceğine hükmederek müteahhidin her 3 ev sahibine 53 bin TL ödenmesine hükmetti.

YARGITAY SON NOKTAYI KOYDU! EVİ EKSİK TESLİM ÖDEN MÜTEAHHİT TAZMİNAT ÖDEYECEK

Taraflar kararı Bölge Adliye Mahkemesine taşırken davacının istinaf başvurusu reddedildi. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi davaya son nokta koyarken davanın zaman aşımı süresi içerisinde açılması, davacının tüm eksiklikleri tutanakla kayıt altına alması gerekçe gösterilerek davacı haklı bulundu ve mahkeme bir önceki kararı iptal etti. Bilirkişi raporu istenerek buna göre tazminat kararı alınacağı belirtilirken verilen karar sıfır daire alan herkesi yakından ilgilendiriyor.

Emlak Haberleri Haberleri