Ev Alarak Yatırım Yapacaklar Dikkat! En Çok Satılık ve Kiralık Ev Aranan İl ve İlçeler Belli Oldu

Yatırım amacıyla ev almayı planlayan vatandaşlar için geçtiğimiz yıl içerisinde en çok satılık ve kiralık ev aranan şehirleri araştırdık.

Yatırım amacıyla ev almayı planlayan vatandaşlar için geçtiğimiz yıl içerisinde en çok satılık ve kiralık ev aranan şehirleri araştırdık. Bu çerçevede yatırım amacıyla ev alımı yapacaklara ipucu oluşturacak o detayları haberimizde paylaşıyoruz.

Konut kredisi faiz oranlarının düşmesi, çoğu bankanın artık daha uzun vade olanağı ile kredi sağlaması ve halen düşük olan konut fiyatları dolayısıyla bu dönemlerde ev alımları oldukça cazip.



Bu çerçevede ev alımı yapmak isteyen vatandaşlar bazı araştırmalar yapılıyor. Bu araştırmalardan bir tanesi de Türkiye geneli en çok satılık ve kiralık ev aranan şehirler. Bu araştırma sonuçlarında özellikle yatırım amacıyla ev alacak vatandaşlar için ipuçları barındırıyor.



EN ÇOK SATILIK EV ARANAN ŞEHİRLER



2019 yılının ikinci yarısında oluşan uygun ortam kapsamında ev alımları arttı. Bu dönemlere dair Zingat tarafından yapılan bir araştırmada en çok kiralık ve satılık ev aranan şehirler belli oldu.



Ev alacak vatandaşların en çok satılık ev aradığı 5 şehir içinde İstanbul birinci sırada yer aldı. Vatandaşlar İstanbul'un ardından en çok Ankara için ev ilanlarını incelediler. Listede yer aldn diğer üçş şehir ise İzmir, Bursa ve Antalya oldu.



İlçelere dair yapılan araştırmalarda ise en çok satılık ev ilanı İstanbul Beylikdüzü için arandı. İkinci sırada Ankara Polatlı yer alırken üçüncü sırada ise İzmir'in Buca ilçesi bulunuyor. Listesnin dördüncü sırasında Bursa Mudanya ve beşinci sırada ise Antalya Manavgat yer alıyor.



EN ÇOK KİRALIK EV ARANAN ŞEHİRLER



Ev alıp kiraya vermek isteyen yatırımcılara dair yapılan araştırmalarda ise en fazla kiralık ev araması yapılan şehirlerde incelendi. Bu çerçevede en çok arama yapılan il ve ilçelere dair detaylar sizlerle.



Kiralık ev arayan vatandaşlar en çok İstanbul için arama yaptılar. İstanbul'un ardından ikinci sırada Ankara yer alırken diğer sıralama şöyle oluştu. İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Antalya. İlçelere dair yapılan araştırmalarda en fazla kiralık ev araması İstanbul Bayrampaşa için yapıldı. Listenin ikinci sırasında satılık ev ilanlarında aynı sırada bulunan Ankara Polatlı yer aldı. Listenin üçüncü sırasında İzmir Bergama, dördüncü sırasında Bursa'nın Gemlik ve beşinci sırada ise Antalya Manavgat yer aldı.



ORTALAMA KİRA FİYATLARI



Söz konusu araştırma sonuçlarının ardından en çok aranan il ve ilçelerde kiralık daire fiyatlarına dair başka bir araştırma yapıldı. Bu araştırmada söz konusu ilçelerde 100 metrekare bir evin ortalama kirası araştırıldı. İşte çıkan sonuçlar;



100 metrekare bir evin ortalama kirası stanbul Bayrampaşa'da 1546 TL, Ankara'nın Polatlı ilçesinde 510 TL, İzmir'in Bergama ilçesinde 827 TL, Bursa'nın Gemlik 743 TL ve Antalya Manavgat'ta ise 826 TL olarak gözlemlendi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri