Ev Alım Satımlarında Riske Girmeyin! Ziraat Bankası Aracı Oluyor

Ziraat Bankası 'Tapu Güvenilir Hesap' ile vatandaşlara ev alım satım işlemlerini daha güvenli şekilde yapmalarını sağlıyor. İşte Ziraat Bankası aracılığıyla ev alım satım işlemleri.

Emlak sektörü dolandırcılık faaliyetlerinin en sık görüldüğü alanların başında geliyor. Hem alım işlemleri sırasında hemde satış işlemleri sırasında yaşanan bazı dolandırıcılık faaliyetları vatandaşların mağdur olmalarına neden oluyor.

Mağduriyetlerin azalması için başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü çok sıkı tedbirler alırken müşteriler için bankalar da güvenli tapu uygulamalarını bir bir devreye sokuyorlar.

ZİRAAT BANKASI'NDAN DA GÜVENLİ TAPU UYGULAMASI

Ziraat Bankası'da müşterilerinin konut alımlarına güvenli tapu uygulaması ile aracı olan bankaların başında geliyor.

Banka resmi sitesinden duyurduğu uygulaması ile ev alım satım işlemleri sırasında yaşanması muhtemel her türlü olumsuzluğun önüne geçmek için; "Tapu Güvenilir Hesap" uygulamasına ilişkin bilgiler verdi.

Sistemin nasıl çalıştığına ilişkin bilgi veren banka söz konusu sistemin; mülkiyet hakkı devri ve devire ilişkin bedelin el değiştirmesi sırasında devir alan ile devir edenin karşılaşabileceği olumsuzlukların önlenmesi amacıyla gayrimenkul mülkiyet hakkı devri ile devir bedeli olan nakdin eş zamanlı olarak el değiştirmesini sağladığını açıkladı.

ÖZELLİKLERİ NELER?

Tapu Güvenilir Hesap ilk olarak devir teslim işlemlerinde paranın çalınmasını veya sahte para kullanılma risklerinin önüne geçer. Devir bedelinin, devir alan tarafından aktarılması ile Ziraat Bankası güvencesinde özel bir hesapta bloke edilir ve izletilir. Tapu işlemlerinin tamamlanmasının ardından ise hesapta yer alan para hesaba aktarılır. Devir alana karşı güven problemi ortadan kalkar.

Ayrıca uygulamanın kullanılma aşamasında tüm işlemler kısa mesaj ile alıcı ve satıcıya bildirilir.

Uygulamadan yararlanmak isteyenler başvurularını Ziraat Bankası şubelerinden yapabilirler. Alıcı ve satıcılar için tüm aşamalar banka şubelerinden tamamlanır.

Emlak Haberleri Haberleri