Ev Alımlarında Konut Kredisi Avantajı Kalmadı! Fiyatlar Düşecek Mi?

Konut kredisi kullanarak ev alacak olan vatandaşlar için sunulan kampanyalar, ev fiyatlarının yükselmesine neden olmuştu.

Konut kredisi kullanarak ev alacak olan vatandaşlar için sunulan kampanyalar, ev fiyatlarının yükselmesine neden olmuştu. Ancak konut kredisinde vatandaşlara sunulan avantajlar Ağustos ayının ilk haftası sonunda tamamen ortadan kalktı. Bundan sonraki süreçte ise ev fiyatlarında yaşanacak fiyat değişimi merak ediliyor.

Devlet bankalarının, devlet destekli konut kredisi kamnpanyaları emlak sektörünü oldukça hareketlendirmişti.



Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında rekorlar kırankonut satış rakamları, tüm piyasayı canlandırmıştı. Ancak Merkez Bankası'ndan gelen son faiz düzenlemeleri, kredi faiz oranlarını doğrudan etkiledi.



KONUT KREDİSİ AVANTAJI KALMADI



Ekonominin canlanması adına atılan ilk adımlardan birisi olan konut kredisinde tarihi kampanyalar müşterilere çok uygun imkanlar sundu.



Müşteriler bu dönemde yüzde 0.64 faiz oranıyla sıfır konut alımları için kredi kullandılar. İkinci el ev alımları için sunulan faiz oranı ise yüzde 0.74 oldu. Düşük maliyetle kredi imkanının yanında ev alımlarını cazip hale getiren avantaj 12 ay ödeme erteleme oldu.



Bunun dışında vatandaşlar kredi ödemelerini çok uzun bir sürece dağıtabildiler. Devlet bankaları bu dönemde standart olan 120 ay yerine 180 ay, 15 yıl vade ile bir ödeme planı oluşturdular. Ancak bu kredi imkanı Ağustos ayının ilk haftası sonrasında sona erdi.



KONUT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?



Konut kredisi faiz oranlarına ilişkin sunulan kampanyalar ile birlikte konut fiyatlarında yüzde 30'a varan artışlar olmuştu. Bundan sonraki süreçte ise konut fiyatlarında oluşan köpük fiyatların düşmesi bekleniyor. Ancak stokların azalması dolayısıyla konut fiyatlarında çok sert düşmesi beklenmiyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri