Ev Almadan Önce Mutlaka İnceleyin! Alana, Yapana 2021 Yılı Yardımları

Devlet ev alım yapım aşamasında vatandaşlara bazı destekler sağlıyor. Bu desteklerin bir kısmı bazı koşullar altında sağlanırken bazı destekler ise belli bir sürecin ardından vatandaşlara ulaştırılıyor.

Devlet ev alım yapım aşamasında vatandaşlara bazı destekler sağlıyor. Bu desteklerin bir kısmı bazı koşullar altında sağlanırken bazı destekler ise belli bir sürecin ardından vatandaşlara ulaştırılıyor.

Ev alacak olan vatandaşları oldukça rahatlatabilecek olan bu destekler ile 40 bin TL'ye kadar ödeme alınması mümkün. Bunun dışında devlet kurumları 30 bin TL, 28 bin TL, 24 bin TL ve 19 bin TL ödemeler yapıyorlar. Herkes için sağlanan devlet destekleri ile sadece belli bir gelir düzeyinin altında olanlar için sağlanan ev alma yardımları.

HERKES İÇİN EV ALMA YARDIMI - 29 BİN TL HİBE DESTEK ALMAK MÜMKÜN

Devlet tarafından sağlanan desteklerin başında konut hesabı geliyor. Uzun vadeli ev alma planı olanlar için uygun olan bu destek hem birikim yapmanızı hemde birikim yaparken hibe destek almanızı sağlıyor. Konut hesabı ile ev desteğinde sistem şu şekilde işliyor. Vatandaşlar herhangi bir bankadan konut hesabı açıyorlar. Bu hesapta en az 3 yıl olmak üzere birikim yapmaya başlıyorlar, hesapta yapılan birikimin belli bir yüzdesi kadar destek ödenir. İşte yapılan ödeme süreci ve alınan destek tutarlarına ilişkin güncel oranlar.

Konut hesabında 36 ay ile 47 ay arasında birikim yapanlara yüzde 15 oranında hibe destek verilir, azami tutar 24 bin TL olur.

Konut hesabında 48 ay ile 59 ay arasında birikim yapanlara yüzde 18 oranında hibe destek verilir, azami tutar 26 bin TL olur.

Konut hesabında 60 ay ve üzeri birikim yapanlara yüzde 20 oranında hibe destek verilir, azami tutar 29 bin TL olur.

EV YAPANLARA 30 BİN TL PREFABRİK, 40 BİN TL BETONARME EV PARASI

Aile Bakanlığı'ın ihtiyacı olan vatandaşlar için sağladığı desteklerden olan barınma yardımları ihtiyaç sahiplerine ödenir. Bu destek ödemesi hane gelir düzeyinin belli bir seviyenin altında olması ve sağlıksız, kötü bir evde yaşanması durumunda verilir. Aile Bakanlığı tarafından sağlanan desteklerde vatandaşlar kaymakamlıklara barınma yardımı için başvuru yaparlar. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları başvuru inceler ve ailenin ihtiyaç sahibi olması durumunda destek sağlar.

Aile Bakanlığı'nın barınma yardımları kapsamında prefabrik ev yardımı 30 bin TL olarak ödenir. Betonarme ev yapacaklar için bu rakam 30 bin TL olur.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri