Ev Almak için Bekleyenlere Kötü Haber! Konut Fiyatlarında Düşme Beklenmiyor Yorumu

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan emlak fiyatlarında oluşan son duruma dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan emlak fiyatlarında oluşan son duruma dair açıklamalarda bulundu. Hacı Ali Taylan konut kredisi kampanyaları ile oluşan son duruma ilişkin değerlendirmelerinde konut kredisi faiz oranlarında yapılan indirim sonrası yükselen fiyatları eleştirdi.

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, Haziran ayı başında başlayan konut kredisi faiz oranları indirimleri sonrasında sektörde yaşananlara dair açıklamalarda bulundu. Söz konusu kredinin emlak sektörü için önemine değinen Hacı Ali Taylan talebin yoğunlaştığını ifade etti.



EV SAHİPLERİ VE MÜTEAHHİTLER FİYAT YÜKSELTİYOR



Konuşmasında konut talebinde oluşan artışın neredeyse ikiye katlandığını ifade eden eden Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, ayda 5 kişinin bakmak istediği bir gayrimenkule bu dönemde ayda 10 kişi ziyaret ediyor dedi.



Bu dönemde konut fiyatlarında bir miktar yükselme olduğunu ifade eden Taylan, şu değerlendirmede bulundu.



"Bizim en büyük sıkıntımız, gayrimenkul fiyatlarının sürekli değişiyor olması. Mal sahipleri ve müteahhitler sürekli fiyat artırımına gidiyorlar. Anlaşma yapılan fiyat üzerinden pazarlık bozuluyor. Bu durum hem emlakçıyı hem de alıcıyı mağdur ediyor. Alıcılar da bu durumun sorumlusu olarak emlakçıları görüyor ki bu, meslektaşlarımı üzüyor."



Fiyatlarda Gerileme Beklenmiyor



Bundan sonraki dönemlerde konut fiyatlarının ne olacağına ilişkin de görüşlerini kamuoyu ile paylaşan Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan emlak sektöründe konut fiyatlarının dengelenme sürecinde olduğunu ve fiyatlarda düşme beklemediklerini ifade etti.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri