Ev Almak İsteyen Kiracılara Tarihi Fırsat! Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank 1 Sene Ertelemeli Konut Kredisi Veriyor

Korana virüs salgını döneminde yaşanan ekonomik daralmadan en çok etkilenen sektörlerin başında inşaat ve konut sektörü yer almıştı.

Korana virüs salgını döneminde yaşanan ekonomik daralmadan en çok etkilenen sektörlerin başında inşaat ve konut sektörü yer almıştı. Durma noktasına gelen konut satışlarını canlandırmak amacı ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından tarihi konut kredisi fırsatı ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından 1 sene ertelemeli konut kredisi fırsatı sunulmuştu. Sunulan büyük fırsat en çok kiracılara yaradı. Sıfır konutlara yüzde 0.64 ve ikinci el konutlara yüzde 0.74 faiz oranı ile ev sahibi olmanın detayları haberimizde...

Bankaların konut kredisi faiz oranları düştü. Yaşanan düşüşe ek olarak kamu bankaları da korona virüs sonrası toparlanmayı hızlandırmak amacı ile kamu bankaları 1 sene ertelemeli kredi kampanyası başlatmıştı.



Başlatılan kampanya özellikle de konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kiracılara büyük avantaj sağladı.



KİRACILARA EV SAHİBİ OLMA FIRSATI!



Başlatılan tarihi konut kredisi kampanyası özelilkle de zaten hali hazırda aylık her ay düzenli olarak kira ödeyen kiracıların yüzünü güldürdü.





Başlatılan kampanya ile konut kredisi çekmek isteyen kişilere 1 sene ertelemeli yani ilk 12 ayı ödemesiz dönemli olmak üzere sıfır konutlara yüzde 0,64 faizle ikinci el konutlara ise yüzde 0,74 faizle konut kredisi kullanma imkanı sunuldu.



Paketten yararlanmak isteyen kişiler yüzde 10 oranında konut kredisi peşinatı ödeyerek ev sahibi olabilecek. Yani 200 bin liralık ev almak isteyen bir kiracı 20 bin lira peşinat ödeyerek yeni evini satın alabilecek.



Satın aldığı eve hemen taşınarak kira ödeme derdinnden kurulan kiracılar 1 sene boyunca kendilerini maddi olarak toplayıp ödemelerine 12 ay sonra başlayacakları ve korana vrirüs salgını sonrası önlerini görerek ödemelerine başlayacakları için daha rahat hareket edecekler.



Bu nedenle kiracılar için bu dönem altın fırsat dönemi olarak kabul ediliyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri