Ev Almak İsteyen Konut Peşinatı Parasını BES'te Biriktirecek!

Konut sahibi olmak isteyen kişilerin en çok zorlandıkları konuların başında yer alan peşinat konusunda BES devreye giriyor.

Konut fiyatlarında yaşanan yükselişin ardından ev peşinatı sorunu daha da büyümüştü. İstanbul başta olmak üzere pek çok büyük şehirde ortalama konut fiyatları 1 milyon liranın üzerine tırmanırken bu da beraberinde ev satın almak isteyen kişiler için büyük bir peşinat krizi yaşanmasına neden oldu.

Yaşanan süreçte bu sorunun aşılabilmesi için BES formülünün devreye sokulması gündeme gelmişti. Konu bu sefer Türkiye Sigorta Birliği Genel Kurul Toplantısı'nda gündeme geldi. Düzenlenen toplantıya tek aday olarak giren Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli bir kere daha başkan seçildi.

KONUT HESABI BES İÇERİSİNE DAHİL EDİLECEK, KONUT PEŞİNATI SORUNU BİTECEK!

Düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, şu anda bankalarda uygulanan konut hesabı sisteminin BES içerisine dahil edilmesi için çalışma yaptıklarını söyledi. Yeni sistem devreye girdiğinden bundan sonra ev almak isteyen kişiler birikimlerini BES üzerinden yapacaklar.

Üstelik bu birikimi yapan kişilere devlet biriktirmiş oldukları paralar üzerinden yüzde 30 teşvik ödemesi yapacak. Şu anda devletin 3 farklı sistem üzerinde çalıştığı belirtilirken BES'e verilen teşvik konut almak isteyen kişilere de verilecek. BES'e girmek isteyen kişiler bu sistemden yararlanmak için sisteme girerken bu taleplerini beyan edecekler. Bankalar şu anda konut hesabı açarak en az 3 sene para birikimi yapan kişilere 42 bin TL devlet katkısı ile teşvik parası veriyorlar.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri