Ev Almak İsteyenler Dikkat! Konut Sahibi Olmak İçin Bir Daha Böyle Uygun Koşullar Bulamayabilirsiniz

Konut kredisi faiz oranları hızla yükselmeye devam ederken ev sahibi olmak isteyen kişilere çok kritik bir uyarı geldi.

Konut kredisi faiz oranları hızla yükselmeye devam ederken ev sahibi olmak isteyen kişilere çok kritik bir uyarı geldi. Yükselen konut fiyatları vatandaşı tedirgin ederken konut fiyatları nedeni ile beklemede kalan kişilere ucuz kredi uyarısı geldi. Konut kredisi faiz oranlarında yaşanan yükseliş ev sahibi olmak isteyen kişileri ikilemde bıraktı. Detaylar haberimizde...

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından yapılan kampanya güncellemesi ile ikinci el konut almak isteyen kişilere sunulan kredi koşullarında değişikliğe gidilmişti.



EV SAHİBİ OLMAK İSTEYENLERE UCUZ KREDİ UYARISI GELDİ!



Yapılan açıklama ile bankadan kredi çekmek isteyen kişilere ucuz kredi uyarısı gelmişti. TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamları sonrasında müteahhitler ikinci el konut satış rakamlarının sıfır konut satış rakamlarını ikiye katlamasından şikayetçi olmuştu.



Sıfır konutlara özel faiz indirimi talep edilirken kamu bankaları bunun yerine ikinci el konut kredisi paketinde faiz artışına gitti. Kamu bankaları konut kredisi paketinde sıfır konut kredisi faiz oranı yüzde 0,64 olarak uygulamaya devam ederken ikinci el konut kredisi paketinde ise yüzde 0.74 yerine yüzde 0.79 faiz oranını uygulamaya başlamıştı.



İkinci el konut kredisi paketinde yapılan ikinci bir düzenleme ise 180 ay vadeli kredi vade süresinin 120 aya çekilmesi oldu. 1 sene ertelemeli kredi paketinde ise yine bu avantaja son verildi.



BİR DAHA BU FIRSATLARI BULAMAYABİLİRSİNİZ!



Ucuz kredi çekmek isteyen vatadandaşlar için durumu değerlendiren ekonomistler bankaların kredi faiz oranlarının Ağustos ayı itibari ile daha da yükseleceği belirtilirken vatandaşlara bir daha bu koşullarda konut sahibi olma imkanı yakalayamayacakları yönünde uyarıda bulundu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri