Ev Almak İsteyenlere Çok Kritik Zam Uyarısı Geldi: Bir Daha Bu Fiyatlara Konut Bulamayabilirsiniz!

Kamu bankaları tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli konut kredisi kampanyası konuta olan talebi rekor oranda attırdı.

Kamu bankaları tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli konut kredisi kampanyası konuta olan talebi rekor oranda attırdı. Evlere olan yoğun talep artışı sonrası konut stoku hızlı tükenirken ev sahibi olmak isteyenlere çok kritik konuta zam uyarısı geldi. Detaylar haberimizde...

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli konut kredisi kampanyası büyük ilgi görmeye devam ediyor.



Adeta konuta talep patlaması yaşanırken oluşan yoğun talep ile beraber konut stoku için hızlı erime beklentisi oluştu. İnşaat maliyetlerinde yaşanan hızlı yükseliş ile beraber sıfır konut fiyatlarına zam konusunda da çok kritik bir uyarı geldi.



İNŞAAT SEKTÖRÜNDE MALİYETLER YÜKSELDİ, KONUT FİYATLARINA ZAM KAÇINILMAZ!



Konu hakkında açıklama yapan Integra Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Uslu ev sahibi olmak isteyen vatandaşları konut fiyatları hakkında uyardı.



Uslu yapmış olduğu açıklamasında konut fiyatlarnıda bir yükseliş yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek bunun nedenlerini;




  1. ‘Düşen konut kredisi faiz oranları sonrasında konuta olan talebin büyük bir hızla artması,
  2. Yeni konut üretiminin düşmesi ve buna bağlı olarak konut arzının artan talebe rağmen düşük kalması,
  3. İnşaat maliyet endeksi rakamlarının yükselmesi,
  4. Konut stokunun tükenmesi ile yeni maliyet ile üretilen konutların satışa sunulması,
  5. Düşen konut satışı sonrasında evini satamayan kişi ve kurumların fiyatları zarar edecek kadar düşürmesi, konuta talebin artmasından sonra bu fiyatların yine normal seviyelere çekilmesi olarak sıraladı.


Hatırlanacağı üzere konut fiyatları 2019 senesinde faiz oranlarında yaşanan yükseliş ile dibe vurmuş, yaşanan talep düşüşü ile beraber konut fiyatlarına zorunlu olarak indirimler yapılmıştı.



Dolar kurunda yaşanan yükseliş ile beraber inşaat malzemelerine gelen rekor zamlara rağmen düşük olan konut satış rakamları nedeni ile ev fiyatlarına zam yapılmazken konut stoku bitene kadar sıfır konutlarda düşük yükselişlerle satışların devam etmesi bekleniyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri