Ev Almak İsteyenlere Çok Kritik Zam Uyarısı Geldi: Konut Fiyatları Hiç Beklenmediği Kadar Yükselebilir!

Devlet bankaları tarafından başlatılan kampanya kapsamında 1 sene ertelemeli düşük faizli konut kredisi verilmesi konuta olan talebi rekor oranda arttırdı.

Devlet bankaları tarafından başlatılan kampanya kapsamında 1 sene ertelemeli düşük faizli konut kredisi verilmesi konuta olan talebi rekor oranda arttırdı. Haziran ayında büyük rekor kırılırken ipotekli konut satış rakamları tarafında ise tüm zamanların tarihi satış rekoru kırılmıştı. Konuta olan talebin artması ile beraber fırsatçı ev sahipleri de harekete geçerken konut fiyatlarına zam yağmuru başlamıştı. Vatandaş konut fiyatları ne zaman düşer sorusuna yanıt ararken konut fiyatlarına peş peşe zam uyarıları geldi.

Pandemi döneminde ertelenen konut talepleri Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan tarihi konut kredisi kampanyası ile büyük bir rekora imza attı.



KAMU BANKALARI KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI DÜŞTÜ, KONUT SATIŞ RAKAMLARI HAZİRAN AYINDA TARİHİ REKOR KIRDI!



1 Haziran 2020 tarihi itibari ile devlet bankaları yeni normale geçiş yaparken pandemi döneminde büyük yara alan konut satışları için de özel bir destek kampanyası açıklanmıştı.



Açıklanan kampanya kapsamında sıfır konut almak isteyenlere özel olarak yüzde 0.64 faiz oranı ile ikinci el konut almak isteyen kişilere yönelik olarak ise yüzde 0.74 faiz oranı ile ilk bir senesi ödemesiz dönemli olmak üzere yeni bir konut kredisi fırsatı sunulmuştu.



Başlatılan kampanya ile beraber konuta olan talep rekor oranda artmış, konut fiyatlarına bir gecede yapılan fahiş zamlar ise ev almak isteyen kişilerin heveslerini kursaklarında bırakmıştı. Kamu bankaları konut fiyatlarına zam yapılmasını engellemek için sıfır konut fiyatlarına zam yapan müteahhitlerin kampanya kapsamı dışında kalacağı uyarısında bulunmuş, ancak ikinci el konut fiyatları kontrol altına alınamamıştı.





KONUT FİYATLARINA ZAM DALGASI DEVAM EDECEK!



Haziran ayında Türkiye genelinde 190 bin konut satılırken yüzde 200 oranında artan satış rakamı gayrimenkul sektörünü memnun etti. Konu hakkında değerlendirmede bulunan Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kalı düşük faizli kredi politikası sonrası konuta olan talebin arttığını belirterek "Piyasayı iyi analiz edenler bilirler ki; artan konut fiyatı trendi yükselerek devam edecektir.



Benim tavsiyem ev almak veya yatırım yapmak isteyenler daha fazla beklemesinler; çünkü fiyatlar hiç beklemedikleri kadar yükselebilir" diyerke ev almak isteyenleri üzecek bir bilgi paylaşımında bulundu.



Özellikle bahçeli ve müstakil evlere olan ilginin arttığı belirtilirken talebin değişmesi nedeni ile bu tip evlerde de konut fiyatlarına bariz artışlar yaşandı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri