Ev Almanın Tam Zamanı Mı? Müteahhitlerden Konut Fiyatlarına Radikal Zam Uyarısı!

İnşaat maliyet endeksi büyük bir hızla yükselmeye devam ederken yükselen konut fiyatları vatandaşı tereddütte bırakıyor. 2022 de konut fiyatları ne olur, ev fiyatları düşer mi, artacak mı?

Konut fiyatları büyük bir hızla yükselmeye devam ederken ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar "2022'de ev fiyatları ne olur, düşer mi, ucuzlayacak mı?" sorularına yanıt arıyor. Konut fiyatlarına indirim beklentisi ile alım için kararsız kalan vatanaşlar gelen zamlar ile şok yaşarken müteahhitlerden yeni konut fiyatlarına zam uyarısı geldi.

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu konu hakkında Hürriyet Gazetesi yazarı Gülistan Alagöz'e yapmış olduğu açıklamasında önümüzdeki aylarda konut fiyatlarına radikal zamlar beklediklerini söyleyerek alım için beklenmemesini tavsiye etti. 2022 de konut fiyatları ne olur, düşer mi, ne olur, artacak mı?

2022 DE KONUT FİYATLARI NE OLUR, EV FİYATLARI DÜŞER Mİ ARTACAK MI?

Uluslararası piyasalarda emtia fiyatlarında yaşanan artış ve döviz kurundaki dalgalanma ile inşaat maliyet endeksi rekor hızla yükselişini sürdürürken müteahhitlerden konut fiyatarına zam uyarısı geldi. Şu anda konut fiyatlarının yüksek olması nedeni ile alım talebini erteleyen kişileri uyaran müteahhitler konut fiyatlarındaki artışın süreceğini dile getirdi.

Konut fiyatlarına zam uyarısı yapan Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu “Sektörümüzde maliyetler arttığı zaman bu artış dalgasının fiyata yansıması 4-5 ay sonra oluyor. Bu nedenle önümüzdeki aylarda tüketiciler radikal fiyat artışları görecek. 2021 sonuna kadar yüzde 10-15, 2022’nin 3. çeyreğine kadar da yüzde 20 seviyesinde artış beklenebilir" diyerek zam uyarısı yaptı.

2022 DE KONUT FİYATLARI NE OLUR?

Müteahhitlerin fahiş zam yapmakla itham edilemeyeceğini belirten Boysanoğlu artan maliyetlerin ortada olduğunu belirterek sadece son bir yılda inşaat sektöründe maliyetlerin reel olarak yüzde 50-55 oranında zamlandığını söyledi. Piyasa şartları nedeni ile gelen zamları tam olarak yansıtmadıklarını belirten Boysansoğlu 2022 senesinin 3. çeyreği olarak kabul edilen Eylül ayı sonuna kadar konut fiyatlarında yüzde 20 artış beklediklerini dile getirdi.

Mevduat faizlerinin düştüğünü, doların dalgalı ilerlediğini belirten Boysanoğlu yapımına başlanan projelerin bu nedenle yatırımcılara cazip fırsat sunduğunu belirterek "ev almanın tam zamanı" dedi.

NOT: Burada yer alan bilgiler Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup, emlak365.com sitesi tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım yapılamaz.

Emlak Haberleri Haberleri