Ev Fiyatları Tepetaklak Olacak, Devlet Yüzde 60 Ucuza Satacak! Konut Fiyatlarına TOKİ ve Milli Emlak Darbesi Formülü

Hazine arazileri satışı ile yükselen konut fiyatlarına devlet darbesi geliyor! Konut fiyatları ve ev kiralarına indirim için yeni düzenleme de sona gelindi. Konut fiyatları ne zaman düşecek, ne olur?

İnşaat maliyet endeksinde yaşanan yükseliş, konuta olan yoğun talebe rağmen ev üretiminin düşmesi, enflasyon rakamlarında ki yukarı yönlü hareketlilik ile beraber önce konut fiyatları ardından da ev kiralarında rekor yükseliş yaşanmıştı. Tüm dünya pandeminin ardından büyük bir barınma krizi şoku ile karşı karşıya kalırken ne yazık ki dünya genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olmuştu.

Yaşanan yükselişin artık izah edilemez seviyelere taşınmasının ardından Hollanda'da da yapılan kiralara devlet müdahalesi tartışmaları başlamış, hükümet tarafından alınan karar doğrultusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında üçlü toplantılar yapılmıştı. Kira toplantısı sonrasında kiralarla ilgili düzenleme beklenirken bir müjde de konut fiyatları için verilmişti.

DEVLET ARSASINI SATACAK, ÜZERİNE TEK KATLI EVİNİ YAPAN YÜZDE 60 UCUZA KONUT SAHİBİ OLACAK!

Konut fiyatlarına devlet müdahalesi ve ev kiralarına yeni düzenleme konusunda beklenen açıklamayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptı. Bakan Kurum katıldığı özel bir televizyon kanalının canlı yayında yapmış olduğu açıklama ile "Pandemi sürecinde 'şehrin çeperinde tek katlı, az katlı ev yapayım' taleplerini gördük. Hem bu talepleri karşılamak hem de konut fiyatlarını düşürebilmek amacıyla bunu yapacağız.

Bu alanları vatandaşlarımızın planlarını, altyapılarını hazırlayarak uygun bedellerde almasını temin etmiş olacağız. Bu sayede konut maliyetlerinde yüzde 50- 60'a varan bir desteği sağlamış olacağız" diyerek bu yöntemi kullanan kişiler için maliyetlerin yüzde 60 ucuzlayacağını söyledi.

KONUT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ, NE ZAMAN DÜŞER, EVLER UCUZLAYACAK MI?

Çevre Bakanı Murat Kurum 81 ile yeni TOKİ projeleri yapacaklarını, 150 bin sosyal konut projesi üreteceklerini, Milli Emlak üzerinden belirlenen illerde taksitle ucuz hazine arazilerini üzerine tek katlı ev yapmak isteyen kişilere vereceklerini belirterek konut üretiminin artması ile fiyatların düşeceğini dile getirdi. Başvuru tarihlerinin ise önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını belirten Bakan Kurum, vatandaşları kira öder gibi değil aidat öder gibi daha uygun koşullarda ev yapma sözü verdi. TOKİ 2020 senesinde 100 bin sosyal konut projesi ile 81 il genelinde rekor başvuru almıştı.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri