Ev Fiyatlarında Yaşanan Fiyat Artışı TBMM Gündeminde! Fiyatlar 150 Bin TL Yükseldi

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya konut kredisi faiz oranlarında yaşanan indirimlerin ardından ev fiyatlarında yaşanan artışa değindi.

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya konut kredisi faiz oranlarında yaşanan indirimlerin ardından ev fiyatlarında yaşanan artışa değindi. TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan Yılmazkaya ev fiyatlarında 150 bin TL'ye varan artışlar olduğunu duyurdu.

Konut kredisi faiz oranlarında devlet bankaları tarafından sağlanan kampanyalar vatandaşların ev alma umutlaırnı artırmıştı.



Vatanadaşların daha uygun imkanlarda ev almaları için başlatılan bu kredi kampanyalarının ardından ise ev fiyatlarında gözle görülür yükselmeler olmuştu. Ev fiyatlarında yaşanan bu artış TBMM Genel Kurulu'nda dile getirildi.



'EV FİYATLARI 100 - 150 BİN TL ARTTI'



CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, gün içerisinde TBMM Genel Kurulu'nda yapmış olduğu konuşmasında konut fiyatlarında yaşanan artışlara değindi.



Gaziantep genelinden örnek veren Yılmazkaya, öğrenciler ve memurlar için pahalı olan Gaziantep'in artık Gaziantepliler için de çok pahalı bir şehir haline geldiğini ifade etti. Üniveriteye gelen öğretim görevlilerinin bile kira yüzünden şehirden kaçmak istediklerini dile getiren CHP'li Vekil şehirde bırakın ev almayı çalışanların maaşlarının Antep'te ki yüksek kiralara bile yetmediğini ifade etti.



"Ev kiralarının ve konut fiyatlarının aşırı şekilde yükselmesi kentimize dolaylı yoldan daha büyük zararlar vermektedir. Özellikle konut kredilerinin düşmesini fırsat bilen emlak simsarlarının oluşturduğu balon fiyatlar yüzünden ev fiyatları 100-150 bin TL’lik artış göstererek, gerçek fiyatlarından çok yüksek oranlarda seyretmektedir.”



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri