Ev kiraları yükselmeye devam ediyor

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş kiralık ev fiyatlarına da sıçramış yaşanan yükseliş ile özellikle de büyük şehirlerde evlerin kiraları asgari ücreti geride bırakmıştı.

Pandemi döneminde üst üste yaşanan pek çok gelişme konut sektörünü de etkilemiş, değişen yaşam tarzları konut tercihlerini de baştan şekillendirmişti. İnsanların virüs kapma endişeleri kalabalık şehir merkezlerinden kaçışa neden olurken sahil kasabalarında yer alan konutlar ile bahçeli ve dubleks dairelerin fiyatları yükselişe geçmişti. 

Türkiye'nin aynı dönemde yoğun bir mülteci göçü alması ve yükselen enflasyon ile inşaat maliyetleri nedeni ile yeni konut üretiminin azalması gibi nedenler konut fiyatlarının bir anda rekora koşmasına neden olmuştu. Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş kiralık ev fiyatlarına da sıçramış, rekor kıran ev kiralarına rağmen boş kiralık ev bulmak imkansız hale gelmişti. 

EV KİRALARINDA YAŞANAN YÜKSELİŞ TÜM HIZI İLE DEVAM EDİYOR! 

Kiralık ev fiyatlarında yaşanan yükseliş nedeni ile hükümet tarafından yapılan kanuni düzenleme ile devam eden kira sözleşmelerinde yasal zam sınırı değiştirilmişti. Resmi kira artışı yasal zam sınırı TÜİK TEFE TÜFE ortalaması yerine direkt olarak yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı. 

Ancak alınan tüm önlemlere ve yeni tedbir kararlarına rağmen ne yazık ki kiralık ev fiyatlarında yaşanan yükseliş sürdü. Özellikle de 2023 senesine sayılı günler kala ev sahipleri kiralara yoğun zam baskısı yapmaya devam ederken kanuni olarak ise ev sahiplerinin kiraya en fazla yüzde 25 oranında zam yapma hakkı bulunuyor. 

Emlak Haberleri Haberleri