Ev Sahibi Kira Borcu Olan Kiracının Elektriğini Ve Suyunu Kestirebilir Mi?

Kira alacağı olan ev sahipleri kiracılara karşı çeşitli yaptırımlarda bulunabiliyorlar. Peki ev sahibi kira borcu var diye kiracının elektrik ve su aboneliklerini kestirebilir mi?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan gerilimler üst seviyelere yükseldi. Taraflar birbirlerine karşı yükümlülüklerinden çok birbirlerine karşı yapabilecekleri yaptırımları merak ediyorlar. Kira borcu bir kiracının başlıca yükümlülüğünün yerine getirilmemesidir. Bu durumda ev sahipleri kiracılara çeşitli yaptırımlarda bulunmak istiyorlar. Ev sahiplerinin buldukları bir yol da kiracının elektriğini ve suyunu kestirmek oluyor. Peki böyle bir yaptırım ev sahibinin yasal hakkı mıdır? Evv sahibi kiracının elektriğini ve suyunu kestirirse ne olur?

EV SAHİBİ KRİACININ ELEKTRİĞİNİ VE SUYUNU KESTİREBİLİR Mİ?

Ev sahipleri kira borcu olan kiracıların akendilerinde çeşitli yaptırımlar uygulayabiliyorlar. Öncelikle ev sahiplerine kira ödemesi yapmak kiracının başlıca ödemesidir. Ev sahibi de kiracıya kullanımına uygun bir ev temin etmek ve bunun muhafazasını sağlamakla yükümlüdür. Taraflar bu yükümlülüklerini yerine getirmemeleri halinde hukuki bazı yaptırımlar devreye sokulabilir. Ancak ev sahibinin kira borcu gerekçesi ile kiracının evindeki elektiği ve suyu kestirmesi bu yasal yaptırımlar arasında değildir.

Ev sahibinin kira alacağı olması ona kiracının üzerinde sınırsız hak sahibi olma imkanı vermez. Kiracının elektiriğinin ve suyunun iptali ciddi bir hak ihlalidir ve hukuk önünde ev sahibi ile kiracı ilişkisinin çok ötesindedir. Ev sahibi eğer kiracısına böyle bir yaptırım yaparsa kiracının şikayeti ile hakkında dava açılmakta ve cezalandırılmaktadır. Kira alacağının olması ayrı bir şeydir, elektrik ile suyun kesilmesi ayrıdır.

Kira alacağı nedeniyle ev sahipleri kiracılarından bunun tahsilatını icra yoluyla yapabilirler. Ardından ise tahliye davası açılarak kiracı evden çıkarılabilir. Bunun yanında kiracının elektrik ve suyunun kesilmesi de çok ciddi bir yaptırım değildir. Kira sözleşmesi olan bir kiracı kolay bir şekilde evin elektrik ve su aboneliğini aktifleştirip bu hizmetlerden yararlanmaya devam edebilir.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri