Ev Sahibi Kiracı Fark Etmiyor! e-Devlet Üzerinden Başvuru Yapana Aylık 1.085 TL Nakit Para Yardımı

Devletin para yardımları ile milyonlarca kişiye destek sağlanırken bu yardımlardan biri de Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı olarak öne çıkıyor. 2022 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar, nasıl alınır?

2022 senesinde de sosyal yardımlara ve kentsel dönüşüm çalışmalarına tüm hızı ile devam edilirken kentsel dönüşüm kira yardımı ile devletin vereceği destek miktarı da açıklandı. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 5 inci maddesi ile 6306 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliği’nin 16 ncı maddesi hükümleri kapsamında aranılan kriterlere sahip kişilere devlet hem kira hem de taşınma parası yardımı yapıyor.

Söz konusu yardım oturduğu evi riskli yapı raporu alan ya da devlet tarafından riskli alan ilan edilen sınırlar içerisinde yer alan ev sahipleri ve kiracılar içi yapılırken başvurular e-Devlet üzerinden de yapılabiliyor. Başvurusu onay alan kişilere devlet yaşamış olduğu illere göre belirlenmek üzere aylık 715 TL, 810 TL, 905 TL, 995 TL, 1.085 TL ve 1.150 TL olmak üzere aylık düzenli para yardımı yapıyor.

2022 KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI TUTARI NE KADAR OLDU, KAÇ TL?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 5 inci maddesi ile 6306 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliği’nin 16 ncı maddesi hükümleri kapsamında riskli yapılarda kira yardımı rakamları ile illere göre rakamlar belirlenmiş oldu.

Açıklanan listede en yüksek kentsel dönüşüm kira yardımı 3 büyük şehirde uygulanacak. Ankara, İzmir ve İstanbul kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 rakamı aylık 1.150 TL olarak ilan edildi. Adana, Antalya, Bursa, Konya kentsel dönüşüm kira yardımı rakamı ise aylık 1.085 TL olarak belirlendi. Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman, Çanakkale illeri için ise aylık 905 TL kira yardımı ödenecek.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI ZAMANAŞIMI VAR MI, NE ZAMAN BAŞVURU YAPMAK GEREKİYOR?

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru kılavuzu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanırken kılavuzda başvuru tarihi tahliye tarihinden itibaren bir yıl içinde veya riskli yapının yıktırıldığı tarihten itibaren üç ay içerisinde yapılmalıdır ibarelerine yer verildi Başvurular ise e-Devlet üzerinden 6306 sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapı Kira Yardımı Başvurusu yazılarak yapılıyor.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri