Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Anahtar Teslim Prefabrik Ev Fiyatları! Üstelik 30 Bin Lira Devlet Hibesi Desteği Ödemesi Yapılıyor!

Son dönemde prefabrik evlere olan ilgi artarken yaşanan artış prefabrik ev fiyatları için de artışa neden oldu.

Son dönemde prefabrik evlere olan ilgi artarken yaşanan artış prefabrik ev fiyatları için de artışa neden oldu. Yaşanan artış sonrası bazı şirketler 2020 yılına özel olarak taksitle prefabrik ev satışına başlarken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ise barınma yardımları kapsamında aranılan şartları taşıyan kişilere prefabrik ev yapana hibe destek ödemesi tutarını 30 bin liraya yükseltti. Yine isteyen kişiler için 2.el prefabrik ev satışı ile de alternatif seçenekler sunuluyor. Merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Özellikle de korana virüs salgını sonrasında insanlar şehirden uzaklaşarak doğa ile iç içe olmayı tercih ederken yazlıkların aşırı pahalı olması hobi bahçeleri ve prefabrik evlere olan ilgiyi arttırdı.



PREFABRİK EV YAPANA 30 BİN LİRA DEVLET DESTEĞİ HİBE PARA ÖDEMESİ ŞARTLARI NELER?



Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evde ikamet etmek,



Muhtaç durumda olmak,



Hane halkı aylık gelir toplamının hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olması yani 701,32 lira rakamını aşmaması,



Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan en az bir tanesine sahip olmak,



Onarımı yapılacak ya da üzerine prefabrik ev kurulacak olan arsanın tam hisseli tapusuna sahip olunması şartlarını taşıyan kişilerin alacakları prefabrik ev için 30 bin lira devlet desteği parası ödenecek.





2.EL PREFABRİK EV FİYATLARI DAHA UYGUN!



Ucuz prefabrik ev almak isteyen kişilerin tercihleri ise ikinci el prefabrik ev almak oluyor. Çoğu insanın bir heves ile aldığı prefabrik evleri elden çıkarmaları sonrasında ikinci el olarak satışa sunulan evler daha düşük fiyatlı olabiliyor.



Bu nedenle ucuz maliyetlerle ev sahibi olmak isteyen kişilere yönelik olarak 2.el prefarbrik ev satış ilanlarının takip edilmesi tavsiye ediliyor.



2+1 VE 3+1 PREFABRİK EV FİYATLARI 2020 NE KADAR / KAÇ TL?



Prefabrik ev almak isteyen kişilere yönelik olarak prefabrik ev satan firmalar taraından son derece geniş fiyat seçeneği sunuluyor.



Online alışveriş siteleri üzerinden dahi satılan prefabrik ev fiyatları boyutuna ve ısı yalıtımı gibi özelliklere göre belirleniyor. Yeni tek katlı ve çift katlı prefabrik ev fiyatları ile villa prefabrik ev fiyatları da farklılıklar gösteriyor.



29 bin 500 liradan başlayan prefabrik evlerde fiyatı belirleyen önemli faktörler, anahtar teslimi olup olmadığı, kullanılan malzemelerin kalitesi, ısı yalıtımı, proje ücretinin maliyete dahil edilip edilmediği, evin büyüklüğü, yapısı ve dış cephe kaplaması olarak öne çıkıyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri