Ev sahibi olmak isteyenlere yüzyılın kampanyası geliyor

TOKİ ve Emlak Konut GYO tarafından hayata geçirilmesi beklenen yeni konut seferberliği kampanyasının adı belli oldu. Yüzyılın kampanyası ile orta gelir grubu ev sahibi olacak!

Alt gelir grubunun ev sahibi olmasını sağlamak adına TOKİ tarafından başlatılan 250 bin sosyal konut projesinde kura çekimleri tüm hızı ile devam ederken gözler orta gelir grubu için açıklanacak yeni kampanyaya çevrilmişti. Yükselen ev fiyatları nedeni ile orta gelir grubuna giren vatandaşlarda ev sahibi olmakta zorlanırken TOKİ ve Emlak Konut GYO ortaklığı ile bu gruba yönelikte özel bir kampanya başlatılacağı ilan edilmişti. 

İlk açıklandığında Eylül ayında başlaması beklenen proje Aralık ayının sonuna gelinmesine rağmen ne yazık ki henüz ilan edilmedi. Sürecin uzamasındaki en önemli nedenin kampanyanın başvuru şartları ve ucuz kredi desteği konusunda pazarlıkların sürmesi olarak gösterildi. Kampanyanın yeni detayları ortaya çıkarken adı da ilan edildi. 

TOKİ VE EMLAK KONUT GYO ORTA GELİR GRUBU YENİ KONUT KAMPANYASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Hem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murar Kurum hem de Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapılan açıklamalarda yeni kampanyanın mutlaka yıl sonuna kadar hazırlanacağı duyurulmuştu. Yapılan açıklamalar heyecan yaratırken yeni kampanyanın adının ise Yüzyılın Kampanyası olacağı iddia edildi. 

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından açıklanması beklenen yeni konut kredisi desteğinin 180 ay vadeli olması beklenirken faiz oranı için ise aylık gelir ve konut fiyatına göre 0.69 - 0.79 - 0.89 ve 0.99 rakamlarının arasında olması bekleniyor. 

Emlak Haberleri Haberleri