Ev Sahibi Olmak, Konut Yatırımı Yapmak İsteyenler Dikkat! Bankalar 0.98 Faiz Oranı İle 120 Ay Vadeli Ev Satıyorlar

Ev sahibi olmak ya da konuta yatırım yapmak isteyen kişiler için bankalar stoklarında bunan gayrimenkuller için 0.

Ev sahibi olmak ya da konuta yatırım yapmak isteyen kişiler için bankalar stoklarında bunan gayrimenkuller için 0.98 faiz oranı ile 120 ay taksitle satışa başladı!

Bankaların konut kredisi faiz oranları rekor seviyelere ulaşırken 0.98 konut kredisi kampanyası ise tüm hızı ile sürüyor.



Anlaşmalı Konut Projeleri İçin 0.98 Konut Kredisi Veren Bankalar Hangileri?



Bankaların 0.98 konut kredisi kampanyaları devam ediyor. Düzenlenen kampanya kapsamında bankalar kendi finansör oldukları konut projeleri kapsamında satışa sunulan projelerden ev almak isteyen kişilere 0.98 konut kredisi faiz oranı ile ev satışında bulunuyor.



Ziraat Bankası 0.98 Anlaşmalı Konut Projeleri konusunda en kapsamlı listeyi sunan banka olarak öne çıkarken, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Ziraat Katılım ve Kuyeyt Türk Katılım Bankası da 0.98 anlaşmalı konut projeleri üzerinden düşük faizli konut kredisi veren bankalar arasında yer alıyor.



Halkbank Gayrimenkul Satışı Konut Kredisi Kampanyası



Halkbank stoklarında bulunan konutlar için 0.98 faiz oranı ile konut kredisi veriyor. Daha öncede emlak365.com takipçilerine duyurmuş olduğumuz haberimizde bu kampanyadan sizleri haberdar etmiştik.





Yeni Halkbank Kredi Kampanya Duyurusu



Halkbank tarafından yapılan yeni Gayrimenkul Kredi Kampanyası kapsamında işyeri ve arsa alımı yapmak isteyen kişiler için de güncelleme yapıldı.



0.98 konut kredisi kampanyası aynen devam ederken buna ek olarak işyeri ve arsa alımı yapmak isteyen kişiler içinde 1.08 faiz oranı ile kredi fırsatı sunuldu.



İşyeri alım kredisi kullanmak isteyenler için yüzde 1.08 kredi faiz oranı ile kredi kullanma fırsatı sunuyor.





Yine aynı şekilde arsa alım kredisi kullanmak isteyen kişiler için de yüzde 1.08 faiz oranı ile kredi desteği sağlanıyor.





Vakıfbank Banka Gayrimenkulü Konut Kredisi



Vakıfbank tarafından satışa sunulan konut, işyeri ve arsa niteliğine sahip olan taşınmazlar için düzenlenen kampanya ile 120 ay vadeli yüzde 0.98 konut kredisi kullanma imkanı ile taşınmaz sahibi olunmasına olanak sağlıyor.



Buna ek olarak satış fiyatlarında yüzde 20 indirim fırsatı sunuluyor.



Söz konusu kampanya kapsamında uygulanan 0.98 faiz oranı sadece Vakıfbank internet sitesi üzerinden satışa sunulan konut, arsa ve işyerleri için geçerli olacak.





Banka Gayrimenkulu Ne Demek?



Bankaların çoğunlukla alacaklarına karşılık el koymuş oldukları taşınmazları kapsayan banka gayrimenkulü çeşitli nedenlerle bankaların envanterlerine giren konutlardan oluşan stoku ifade etmektedir.



Şubat ayında rekor seviyelere ulaşan bankaların konut stoku artık yük oluşturmaya başlayınca bazı bankalar düşük faizli kredi desteği ve ucuz fiyatlarla bu stoklarını eritmeye çalışıyor. Halkbank ve Vakıfbank bu bankalar arasında ilk sırada yer alıyor.



Bankadan Satılık Konut Nasıl Alınır?



Piyasa koşullarının çok altında satılması nedeni ile tercih edilen icradan satılık daireler verilen ilanlar üzerine satılıyor.



Belirli bir süre ilanda kalan daireler için icra ihaleleri düzenleniyor ve bu ihalede genelde açık artırma yöntemi ile en yüksek teklifi veren kişi icradan satılık daire almaya hak kazanmış oluyor.



İcralık ve ve icralık araçlar için icra daireleri aynı yöntemle satış yapıyor. İcradan satılık daireler için en büyük avantaj ise normal piyasa fiyatları ile karşılaştırıldığında çok daha düşük fiyatlara satılması. İcralık gayrimenkuller bu nedenle ev sahibi olmak isteyen kişiler içinde büyük bir cazibe oluşturuyor.



Genelde icradan satılık daireler ile normal daire fiyatları arasında nerede ise yüzde 50 gibi büyük bir fark bulunurken bu fark teklif toplama döneminde kapansa da yine de en az yüzde 20 fiyat avantajı ile ev sahibi olma fırsatı bulunmaktadır.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri