Ev sahibi ölürse kira sözleşmesi iptal olur mu?

Ev sahibi ve kiracılar hakkında güncel olarak merak edilenler artarken, son dönemde kiracının sözleşmesinin ne gibi durumlarda iptal olabileceği araştırılmaya başlandı.

Kiracı ve ev sahibi arasında yapılan sözleşmelerde merak edilenler artarken son dönemde kiracıların sözleşmelerinin ne gibi durumlarda iptal olabileceği hakkında vatandaşlar tarafından araştırmalar yapılmaya başlandı. Özellikle de olası bir durumda ev sahibinin vefat etmesinin kiracının sözleşmesinin iptal edilip edilmeyeceği yönünde merak edilenlerin artmasına neden oldu. Peki ev sahibi öldüğünde kira sözleşmesi ne olur?

EV SAHİBİ ÖLÜRSE KİRA SÖZLEŞMESİ NE OLUR?

Yasalara göre ev sahibinin ölmesi durumunda kira sözleşmesinde herhangi bir şekilde iptali gibi etkiler yansıtılmaz. Yani kira sözleşmesi bağlayıcıdır ve sona ermez. Fakat nasılsa ev miras kalırsa aynı şekilde kira sözleşmesi de miras kalacaktır. Ev sahibinin ölmesi durumunda evin yasal mirasçıları ev ile birlikte kira sözleşmesini de alırlar.

KİRA KİME ÖDENİR?

Durum bu şekilde iken yasal mirasçılara geçen kira sözleşmesinin ardından kiranın kime ödeneceği de en çok merak edilen konular arasında yer aldı. Evin ve sözleşmenin yasal mirasçılarına düşmesi hakkında herhangi bir şekilde sorun olmazken bazı durumlarda kira ödemelerinde sorunlar meydana gelebiliyor. Özellikle de mirasçı sayısının çok olması bazı anlaşmazlıkların ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu nedenle burada dikkatli olması gereken kişi kiracıdır. Kiracı mirasçılara pay oranları kadar kirayı bölüştürüp göndermesi gerekmektedir. Aksi halde bir mirasçıya kira gönderilirse diğer kiracıların ihtar gönderme hakkı bulunmaktadır.

Olası bir durumda tüm hissedarlara kiracı ulaşamazsa da mahkemeye başvurması gerekmektedir. Ev sahibinin öldüğünü bildirmesi ile birlikte mahkeme tarafından banka hesabı belirlenir ve kiracı her ay parasını oraya aktarır. Bu sayede evin hissedarları yani yeni sahipleri kiralarına oradan ulaşabilmektedir.

Emlak Haberleri Haberleri