Ev sahibinin yaptıkları vicdanları sızlattı kilidi değiştirip yaşlı çifti evinden attı iddiası

Ev sahipler ile kiracılar arasında yaşanan kira anlaşmazlıkları her geçen gün artmaya devam ederken ne yazık ki yaşanan sorunlar mağduriyetlerde yaratıyor.

Kiralık ev fiyatlarında yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ederken rekora koşan ev kiraları ev sahiplerinin de iştahlarını arttırmıştı. Ev sahipleri daha yüksek kiraya evlerini vermek için kiracılarını çıkarmayı tercih ederken yeni kiralık ev bulmakta zorlanacağını düşünen kiracılar da evden çıkmamak için hukuki haklarını araştırmaya başlamıştı. 

Yaşanan olaylardan sonuncusu ise İstanbul'da yaşandı. İstanbul Arnavutköy'de oturan yaşlı bir çift ev sahibi tarafından sokağa atıldı. Ev sahibinin evi boşaltmayan kiracılarının kilidini değiştirdiği, bu nedenle yaşlı çiftin kapıda kaldığını belirten komşular ise yaşanan olaya tepki gösterdi. 

EV SAHİBİ EVİN KİLİDİNİ DEĞİŞTİREBİLİR Mİ?

3 senedir aynı evde oturan yaşlı çift iddialara göre ev sahibinin evi satması nedeniyle evden çıkartılmaya çalışıldı. 84 yaşındaki yaşlı çift kış döneminde ev bulamayacaklarını belirterek ev sahibinden kendilerine yaz dönemine kadar izin verilmesini istedi. 

Akşam saatlerinde beraber yürüyüşe çıkan yaşlı çift evlerine döndüklerinde kapıyı açamadılar. Sonrasında ev sahibinin kilidi değiştirdiği ortaya çıkarken komşuların haber verdiği polis olay yerine geldi. İçerisinde eşyaları bulunan evlerine giremediklerini belirten çift şikayetçi olduğu için polis merkezine götürülürken göz yaşları içerisinde yaşanan duruma tepki gösterdi. 

Hukukçular ise yaptıkları değerlendirmede evin kullanım hakkının kiracıya ait olduğu belirtilirken ev sahibini kesinlikle böyle bir hakkı olmadığını ve dava konusu olacağı konusunda uyardı. Ev sahibi sadece tahliye davası açma hakkına sahip bulunuyor. 

Emlak Haberleri Haberleri