Ev Sahipleri 2020 Yılında Kiralara Kaç Lira Zam Yaptı? İşte İlk 5 Aylık Resmi Kira Artışı Zam Oranları!

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları ile beraber yılın ilk 5 ayında ev sahipleri tarafından kiracılara uygulanabilecek tavan resmi kira artış oranı da belirlenmiş oldu.

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları ile beraber yılın ilk 5 ayında ev sahipleri tarafından kiracılara uygulanabilecek tavan resmi kira artış oranı da belirlenmiş oldu. Peki, 2020 yılı resmi kira zam oranı yüzde kaç oldu, ev sahipleri kiraya en fazla kaç lira zam yapabilir, kiralara kaç TL zam geldi? Soruların yanıtları haberimizde...

Ev sahipleri ile kiracıları yakından ilgilendiren resmi kira artış oranı için Mayıs ayına kadar 5 kira artış oranı açıklanmış oldu.



2020 YILINDA KİRALARA KAÇ LİRA ZAM GELDİ? TÜİK TEFE TÜFE RESMİ KİRA ARTIŞ ZAMMI ORANLARI



Kiralara uygulanacak olan resmi kira artış oranı o ay için TÜİK tarafından ilan edilen enflasyan rakamları arasında yer alan 12 aylık TÜFE ortalamasıdır.



Bu rakam aylık olarak açıklanmakta olup ev sahipleri tarafından kiracılara uygulanabilecek tavan kira artış sınırlaması olarak kullanlır. Yani o ay için açıklanan oranın üzerinde bir zam yapılması kanunen yasaklanmış durumdadır.



2020 yılı için şu ana kadar açıklanan ilk 5 aylık resmi kira artış oranı rakamları ise şu şekilde sıralandı;



Ocak 2020 resmi kira artışı zam oranı yüzde 15.18





Şubat 2020 resmi kira artış oranı 14.52





Mart 2020 resmi kira artışı zam oranı yüzde 13,94





Nisan ayı resmi kira artışı zam oranı yüzde 13,33





Mayıs ayı resmi kira zam oranı yüzde 12,66 olarak açıklandı.





Açıklanan rakamlara göre ilk 5 aylık dönemde en düşük kira zammı Mayıs ayında açıklanırken en yüksek kira artış oranı ise 15.18 ile Ocak ayında yapıldı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri