Ev Sahipleri Emlak Vergisi Son Ödeme Tarihi Bugün Doluyor!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren emlak vergisi ödemeler için son gün geldi çattı. Bugün emlak vergisi son ödeme tarihi mesai saatinin sona ermesi ile bitecek, emlak vergisini ödemeyenler cezalı duruma düşecek...

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren emlak vergisi ödemeler için son gün geldi çattı. Bugün emlak vergisi son ödeme tarihi mesai saatinin sona ermesi ile bitecek, emlak vergisini ödemeyenler cezalı duruma düşecek...

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren emlak vergisi için bugün son ödeme tarihi. İsteyen kişiler emlak vergisi borçlarının tamamını bugün mesai saati bitimine kadar ödeyebilecek, isteyen kişiler ise emlak vergisi 1. taksit ödemelerini yapacak.

Emlak Vergisi Nedir?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından tahsil edilen vergiler arasında yer alan emlak vergisi, emlak vergisi kanunu kapsamında uygulanan bina, konut, arazi ve arsalar için tahsil edilen servete dayalı vergiler kategorisinde bulunan bir vergi türüdür. Taşınmaz sahibi olan herkes, emlak vergisi muafiyeti hakkından yararlanmadığı sürece bu vergiyi ödemekle yükümlüdür.

Emlak Vergisi Nasıl Hesaplanır?

Emlak vergisi hesaplama belediyelerin takdir komisyonlarınca belirlenen oranlar üzerinden gerçekleştirilmekte olup belediyeler tarafından her sene ilan edilerek duyurulmaktadır.

"Ne kadar emlak vergisi ödeyeceğim?" ya da "ne kadar emlak vergisi borcum var" sorularının yanıtlarını arayan kişiler Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinden sorgulama yapabilmektedir. Bunun için internet arama motorunuza Gelir İdaresi Başkanlığı emlak vergisi yazmaları yeterli olacaktır. Yine belediyelerin sunmuş olduğu e belediye hizmetleri üzerinden de kimlik numarası ile emlak vergisi sorgulama hizmeti verilmektedir.

Emlak Vergisi Ne Zaman Ödenir 2018

Emlak vergisi her sene biri Mayıs diğeri ise Kasım ayı içerisinde olmak üzere 2 eşit taksit halinde ödenmektedir. Emlak vergisi 2018 taksit ödemelerinde bu sene emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 31 Mayıs 2018 olarak uygulanırken bugün emlak vergisi son ödeme tarihi mesai saati bitiminde sona erecektir. Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi ise 30 Kasım 2018 olarak uygulanacaktır.

Emlak Vergisi Kredi Kartı Taksit 2018

Taksitle emlak vergisi ödeme hizmetinden yararlanmak isteyen kişiler için bankalar kredi kartı emlak vergisi kampanyaları düzenlemektedir. Bankaların emlak vergisi kampanyaları ve "hangi banka emlak vergisi taksit yapıyor?" sorusunun yanıtı için burayı tıklayınız...


Emlak Haberleri Haberleri