Ev sahipleri iyice uçtu: 1+1 daireye 15 bin lira isteyen var! Kiralık daire fiyatları arşa ulaştı

Ev kiralarında yaşanan artış kiracıları mağdur etmeye devam ederken düşüş eğilimine giren kiralık ev fiyatları üniversite öğrencilerinin ev arayışına çıkması ile yeniden yükselişe geçti.

Kiralık ev fiyatları kiracıların belini bükmeye devam ederken tam düşmeye başlayan kiralık ev fiyatları bu seferde üniversite öğrencilerinin piyasada arayışa girmesi ile yeniden yönünü yukarıya çevirdi. Yaşanan yükseliş fiyatlara yansımaya devam ederken işler öyle bir boyuta geldi ki bazı ev sahiplerinin 1+1 kiralık evlerine 15 bin TL fiyat istedikleri görüldü. 

Sosyal medyada paylaşılan ilanlarla vatandaşlar duruma isyan ederken, kötü, bakımsız, eski, giriş altı, güneş görmeyen evlerde dahi fiyatların asgari ücretin üzerinde tutulması tepki çekti. Online ilan sitelerinde verilen ilanlarda yaşanan fiyat artışı dikkat çekerken 1+1 daireler için bile 15 bin TL kira yazılması ağızları açık bıraktı. 

KİRALIK EV FİYATLARINDA YILLIK ARTIŞ YÜZDE 200'E ULAŞTI! 

Ev kiralarında yaşanan artış kiracıların mağduriyet yaşamasına neden olurken 2021 senesinde 25-30 yaş aralığında bulunan eski binalarda aylık kira bedeli 2-4 bin TL arasında değişirken bu sene gelen zamların ardından rakam en düşük 7 bin liraya yükseldi. Bazı semtlerde eski binalarda kira bedelinin 20 bin liraya kadar çıktığı görüldü. 

Sıfır binalarda ise kiralık daire fiyatları İstanbul'un lüks semtlerinde 40 bin liraya kadar çıkarken bu da 2021 senesine göre ev kiralarında yüzde 200 artış yaşandığını ortaya koyuyor. Yaşanan artışı değerlendiren İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa “Söz konusu yüksek kiraların istendiği daireleri tutabilen tek tük kişi çıkıyor ama çok azı bu kiraları ödeyebiliyor” diyerek şu anda mahkemelerin dava yükünün ağırlıklı olarak ev sahibi - kiracı davalarının oluşturduğunu dile getirdi. Yani vatandaş mecburiyetten bütçesini aşan evleri kiralıyor ancak kirayı ödeyemiyor.  

Emlak Haberleri Haberleri