Ev sahiplerine belediyelerden emlak vergisi şoku! Mektup gelen yandı

Satılık ve konut fiyatlarına zam üzerine zam gelirken gözler emlak vergisi rakamlarına çevrilmişti. Emlak vergisinde yeniden değerleme nedeniyle rekor yükselişler yaşandı.

Dünya genelinde konut fiyatlarında yaşanan yükseliş zam üzerine zam gelmesine neden olurken hem satılık hem de kiralık konut fiyatlarında son derece sert yükselişler yaşanmıştı. Fiyatlarda yaşanan yükseliş cepleri yakarken vergiler konusunda da artışa neden olmuştu. Dünya genelinde emlak vergisi rakamlarında artışlar yaşanırken gözler Türkiye'ye çevrilmişti.

Resmi Gazete'de yayımlanan inşaat m2 birim fiyatlarında rekor artışa giderken 2025 yılı için emlak vergisi rakamlarında da rekor zamlar beklenmeye başlanmıştı. Dünyadan da benzer haberler gelmeye başladı. Almanya'da ev sahiplerine belediyeler tarafından mektuplar gönderilmeye başlanırken emlak vergisi rakamları güncellendi.

EMLAK VERGİSİ 2025 NE KADAR, KAÇ TL OLDU, YÜZDE KAÇ ZAM BEKLENİYOR?

Dorsten kentinde 93 metrekarelik dairesi için daha önce yılda 179 euro ödeyen konut sahibine 1920 euro ödemesi gerektiğine ilişkin bildirim gönderildi. Focus'un haberine göre Chemnitz'te 10 yıl önce 33 bin euro değer biçilen ve bu fiyat üzerinden vergi alınan dairenin yeni değeri 130 bin euro olarak bildirildi.

2025 senesi için ekonomik zorlukların sinyalleri şimdiden gelmeye başlarken inşaat m2 birim fiyatlarına gelen zamların ardından ev sahiplerinin ödeyecekleri emlak vergisi rakamlarında da artışların yaşanmasına neden olacak. Ancak Almanya'da ki gibi belediyelerin fiyatlarını güncellemesi durumunda ne yazık ki emlak vergisinde daha yüksek artışların yaşanabileceği ifade edildi. Emlak vergisinde yabancı ülkelerde 11 misli artış yaşanırken 1 Ocak 2025 tarihi itibariyle Türkiye'de ki rakamlar belirlenmeye başlanacak.

Emlak Haberleri Haberleri