Ev sahiplerine uyarı, sakın imzalamayın! Ev sahiplerini bu yöntemle mağdur ediyorlar!

Ev sahiplerini ilgilendiren çok önemli bir yeni gelişme yaşandı. Ev sahipleri evlerini kiraya verirken yapılan kira sözleşmesine dikkat etmemeleri halinde kötü niyetli kiracılara ek kazançlar sağlanıyor. Ev sahibinin haberi bile olmadan ev başkasına kiralanabiliyor.

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan olumsuz olaylar son dönemlerde zirve yaptı. Genellikle ev sahipleri kiracılardan yüksek kira fiyatı talep etmeleri ile gündeme geliyorlar. Ancak bu sefer ev sahiplerinin mağduriyeti ile sonuçlanan bir yöntemin yaygınlaştığı bildirildi. Ev sahiplerinin haberleri bile olmadan evlerine farklı farklı kiracılar gelebiliyor.

KİRALAYIP BAŞKASINA KİRAYA VERİYORLAR

Bir evi kiralayan kötü niyetli kiracılar alt kiralama yaparak evi bir başkasına kiralıyorlar. Esasında barınma ihtiyacı için bu evler kiralanmıyor. Alternatif bir emlak sektörü olarak değerlendirilen bu yöntem ile önce gidip ev sahibi ile evin kiralanması için anlaşma yapılıyor. Kira sözleşmesi yapıldığı için ev sahibi açısından olağan bir durummuş gibi görünüyor. Ancak evi kiralayan kişi bu evi daha yüksek tutara başkalarına kiralıyor. Hatta yabancı uyruklulara evi kiralayan bu kişiler evin zarar görmesine de neden olabiliyorlar. Ev ile alakalı bu gelişmeler yaşanırken ev sahibinin ruhu bile duymuyor.

EV SAHİPLERİ KİRA SÖZLEŞMESİNE DİKKAT ETMELİ!

Ev sahiplerinin kira sözleşmesi ile alakalı maddeleri oldukça iyi okumaları gerekiyor. Kanunlara göre kiracıların alt kiralama yapmaları yasaktır. Ancak ev sahibi kira sözleşmesine dikkat etmez ve kiracının alt kiralama yapabileceklerine dair bir maddeye yer verilirse o zaman kiracılar alt kiralama yapabiliyorlar. Genellikle kırtasiyelerde bulunan kira sözleşmelerinde farklı maddeler yer alıyor. Hatta alt kiralama hakkını kiracıya veren kira sözleşmeleri de bulunuyor. Ev sahipleri iyice okumadan kira sözleşmesi yapmamalılar.

KİRACI TAKİP EDİLMELİ!

Ev sahipleri kiraya verdikleri evlerin takibini de yapmalılar. Evi kiraya verdikten sonra bir daha evine uğramayan ev sahipleri büyük sorunlar yaşayabilirler. Kiracının bir başkasına evi kiralamasını önlemek için ev sahiplerinin kiracıları rahatsız etmeyecek şekilde belirli aralıklarla evlerini takip etmeleri gerekiyor. Bu konuda komşulardan da bilgi alınabilir.

KİRACI BİR BAŞKASINA EVİ KİRALARSA EV SAHİBİ NE YAPMALI?

Kiracının evi bir başkasına kiralaması durumunda ev sahibinin uygulaması gereken bazı hukuki süreçler var. Öncelikle ev sahibinin kiracıya alt kiralama yapması için izin vermemesi gerekiyor. Buna rağmen kiracı evi bir başkasına kiralamışsa kiracıya bir ihtarname çekilir. Bu ihtarnamede kiracıya 30 gün süre verilerek alt kiralamanın sona erdirilmesi istenir. Bu 30 gün içerisinde alt kiralama devre dışı kalmazsa ev sahibi kira sözleşmesini feshedebilir. Alt kiralama yapan kiracıya hukuken bir başka ceza da verilememektedir.

Emlak Haberleri Haberleri