Ev sahiplerinin ali cengiz oyunlarına yenisi eklendi: Para teklifi!

Yüzde 25'lik zam sınırına takılan ev sahipleri, kiracılarını evden çıkarabilmek için para teklif etmeye başladı. Kiracılar ise yasal haklarını kullanmayı tercih ediyor.

Kira fiyatlarının yükselmesinin ardından getirilen yüzde 25'lik kira zammı sınırlaması, ev sahiplerini çileden çıkardı. Mevcut zam oranını dahi beğenmeyen ev sahipleri, kiracılarını çıkarmak için türlü bahaneler ararken bir de üzerine gelen zam sınırlaması, farklı isteklerin kapısını açtı.

Zam beklentisi karşılanmaya ev sahipleri, artık kiracılarını çıkarabilmek için para teklif ediyor.

Kiracısını çıkarmak için para teklif ediyorlar!

Kiracısını geçerli bir neden bulunmadan evden çıkarıp yeni kiracı alanların 3 yıl kiralama yasağı bulunuyor. Ev sahipleri bu kurala takılınca tahliye taahhütnamesi dayatması yapıyor ancak bu durum eski kiracılarda işe yaramıyor. Ev sahipleri ise bu kez evlerini daha yüksek fiyata kiraya verebilmek için eski kiracısını parayla çıkarmayı deniyor.

Edinilen bilgilere göre bu durumu yaşayan birçok kiracı da bulunuyor. Kiracıların anlattıklarına göre, ev sahipleri kiracılarının evden çıkması karşılığında masraflarını karşılayabileceğini dile getiriyor.

Bir kiracı ise evden çıkmama konusunda direttiğinde ve kiraya da yüzde 25 oranında zam yapacağını söylemesi üzerine, ev sahibinin taşınma masraflarına ek olarak 6 aylık kira bedelini ödeyebileceğini teklif ettiğini söylüyor.

Kiracılar, ev sahiplerinin bu baskılarına karşılık vermeyip yasal haklarını kullanacaklarını belirttiklerinde ise ev sahipleri geri adım atmak zorunda kalıyor. Kiracıların bu noktada kendi haklarını bilmesi, gerekirse konuyu mahkemeye taşıması önem teşkil ediyor.

Ev sahiplerinin türlü oyunlarına yenik düşenler ise mecburen evi boşaltıyor. Aynı konumdan çok daha yüksek bedelle başka bir ev kiralıyor ve mevcut haklarını kullanmadıkları için mağdur oluyorlar.

Emlak Haberleri Haberleri