Ev Satış Rehberi! 10 Adımda Evinizi Nasıl Satabilirsiniz?

Düşen konut kredisi faiz oranları rakamları ile beraber konut satışları rekor kırmaya devam ediyor. Korana virüs salgını dönemini konutta alım için fırsata çevirmek isteyen kişi sayısı artarken bizlerde emlak365.com olarak evini satmak isteyen kişilere yön verecek bir rehber hazırladık. İşte 10 adımda evimi nasıl satarım sorusuna yanıt!

Düşen konut kredisi faiz oranları rakamları ile beraber konut satışları rekor kırmaya devam ediyor. Korana virüs salgını dönemini konutta alım için fırsata çevirmek isteyen kişi sayısı artarken bizlerde emlak365.com olarak evini satmak isteyen kişilere yön verecek bir rehber hazırladık. İşte 10 adımda evimi nasıl satarım sorusuna yanıt!

Türkiye'de konut satış rakamları her geçen gün artarken sahip olduğu evini satmak isteyen kişilere kolaylık sağlayacak yöntemleri sizler için derledik.



EVİMİ EN KOLAY NASIL SATABİLİRİM DİYENLERE 10 PRATİK ÖNERİ!



Sahip olduğunuz evi kısa sürede değerinden satmak istiyorsanız bu yöntemleri uygulamanız yeterli olacaktır.



1- EMLAK DEĞERİ İÇİN DOĞRU BİR ARAŞTIRMA YAPIN!



Evinizin satış değerini belirlemeden önce mutlaka bölgenizde bulunan emlak değer trendi için doğru bir araştırma yapın. Bunun için emlak endeksi verileri yayımlayan güvenilir sitelerden yararlanabilirsiniz.





2- EVİMİ KAÇA SATABİLİRİM SORUSUNU YANITLARKEN EVİM KAÇ PARA EDER SORUSUNA GERÇEKÇİ BİR YANIT VERİN!



Çoğu ev sahibi tarafından konut satış rakamı belirlenirken pazarlık payı da hesaplamaya dahil edilerek yüksek rakamlar ile konut satış ilanları verilmektedir.



Değerinin çok daha üstünde belirlenen bu rakamlar evinizi satma konusunda yolunuza çıkacak en büyük engeldir. Konut satış ilanı oluşturmadan önce internetten eviniz ile benzer özelliklere sahip ve aynı lokasyonda olan konut ilanlarını inceleyerek hatta gerekirse bir emlak ofisine danışarak konut satış rakamını gerçekçi belirlemeniz işinizi kolaylaştıracaktır.



3- EVİNİZİ ESKİ GÖSTEREN TADİLATLARI MUTLAKA YAPIN



Bir diğer sorun ise evi nasıl olsa satacağım düşüncesi ile eksiklerin giderilmemesi ve tadilatların yapılmamasıdır. Evinizi sadece boyatarak bile satışa sunmanız ilk izlenim ile daha fazla beğenilmesini sağlayarak satışını kolaylaştıracaktır.



4- EVİNİZİ BAKIMLI VE TEMİZ TUTUN



Evinizi satışa sunduğunun süre boyunca düzenli olarak havalandırın ve temiz tutun. Özellikle de uzun süre kapalı kalan evlerde içeri ilk girildiğ anda gelen kötü koku müşterilerinizi evinizden uzaklaştıracaktır.



5- İNTERNETTEN İLAN VERİRKEN ÖZENLİ RESİMLER ÇEKMEYE ÇALIŞIN



Sahibinden satılık daire ilanları verirken kullanacağınız resimleri özenli seçin. İnsanların baktıkları anda hoşlarına gidecek ve dikkatini çekecek resimler tercih etmeye çalışın.





6- FARKLI KAYNAKLARDAN İLAN VERİN, DAHA FAZLA KİŞİYE ULAŞIN



İlanlarınızı farklı kaynaklardan yayımlayarak daha fazla kişiye ulaşmaya çalışın. Popüler emlak sitelerini tercih ederek dah afazla kişiye ulaşarak satış sürenizi kısaltabilirsiniz.



7- EMLAKÇI VE EMLAK OFİSLERİNDEN DESTEK ALABİLİRSİNİZ



Emlakçılar ev almak isteyen potansiyel müşterileri evlerini satmak isteyen kişilere yönlendirmekte olup bu nedenle satışlar emlak ofisleri üzerinden çok daha kısa sürede sonuçlandırılmaktadır.



8- KONUT SATIŞI KONUSUNDA NET OLUN, TALEPLERİNİZİ İYİ BELİRLEYİN



Konut satışı esnasında pazarlık öncesi net olun ve tüm şartlarınızı belirleyin. Sınırlarınızı iyi çizin ve ikileme düşerek güvensizlik oluşturmayın.



9- KONUTA AİT TÜM BORÇLARI KAPATIN



Kimse borcu olan bir evi satın almak istemez. Bu nedenle konuta ait emlak vergisi, elektrik, su , doğalgaz faturası ve apartman aidatı borçları gibi tüm borçları ödeyin.





10- TÜM EVRAKLARINIZI HAZIRLAYIN



Satış sürecini hızlandırmak amacı ile tapu devri için gerekli olan tüm belgeleri öncesinde hazırlayın.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri