Ev yaptırmak isteyenlere 200 Bin TL devlet yardımı! Başvuranlar nakit ödeme alıyorlar!

Ev yaptırmak isteyenlere devletten yardım eli uzanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ev yaptıracak olanlara 200 Bin TL geri ödemesiz yardım yapılıyor. Peki 200 Bin TL ev yaptırma yardımı kimlere veriliyor?

İnşaat maliyetlerinde meydana gelen artışlar ev yaptırmak isteyenleri zor durumda bırakıyor. Betonarme bir ev yaptırmak için uygun arazisi olanlar bu evin inşaat maliyeti karşılamakta güçlük çekebiliyorlar. Ancak bu durumda olan bazı vatandaşlara devlet tarafından yardım eli uzatılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı barınma yardımı kapsamında karşılıksız nakit yardımlarda bulunuyor.

EV YAPTIRMAK İSTEYENLERE DEVLETTEN 200 BİN TL!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın devreye aldığı barınma yardımları içerisinde yer alan ev yaptırma yardımı oldukça büyük bir avantaj haline geldi. Bu sosyal yardımdan yararlanıp ev yaptırmak isteyenlere Aile Bakanlığı tek kalemde 200 Bin TL ödeme yapıyor. Bu 200 Bin TL’lik sosyal yardımı alan vatandaşlar kendilerine ait olacak bir betonarme ev yapımı için çok önemli bir finansman kaynağı elde ediyorlar.

KİMLER ALABİLİR?

Aile Bakanlığı’nın 200 Bin TL’lik ev yaptırma yardımını kimlerin alabileceği de merak konusu oldu. Vatandaşların mevcut evlerine göre bu sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Eğer oturulmayacak kadar eski, bakımsız ve sağlıklı evlerde yaşanılıyorsa vatandaşlara ev yaptırma yardımı veriliyor. Bunun için de bazı şartlar aranıyor. Bu yardımı alacak olan ailelerde hane içinde kişi başına düşen ortalama gelir 1.833 TL’den az olmalıdır. Bunun yanında yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile ve dul olma gibi niteliklerden birisi bulunmalıdır. Ayrıca ev yapılacak olan arsanın da tam hisseli tapusu bu ev yaptırma yardımını alacak vatandaşın üzerine olmalıdır.

BAŞVURU NEREYE YAPILIR?

Betonarme ev yaptırma yardımı başvurusu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılmaktadır. Başvuruların alınmasının ardından bir mütevelli heyeti oluşturulmaktadır. Bu heyet başvuru yapanların ev yapım yardımını almaya uygun olup olmadığını belirler. Ardından ise başvurusu onaylananlara Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından 200 Bin TL yardım ödemesi yapılmaktadır.

Emlak Haberleri Haberleri