Evden Çalışanlara Kira Desteği Talebi Hakkında İsviçre Mahkemesi Emsal Karar Açıkladı!

Korana virüs salgını sonrasında sosyal izolasyon kararları kapsamında uygun koşullara sahip olan milyonlarca kişi ofis ve işyerleri yerine evden çalışmaya başlamıştı.

Korana virüs salgını sonrasında sosyal izolasyon kararları kapsamında uygun koşullara sahip olan milyonlarca kişi ofis ve işyerleri yerine evden çalışmaya başlamıştı. Süreçte evden çalışan kişilere patronları tarafından gıda, elektrik ve su faturası gibi yardımlarda bulunma çağrısı gelirken İsviçre Yüksek Mahkemesi ise konu hakkında emsal karar açıklayarak evden çalışanlara kira yardımı ödemesi desteği konusunda önemli bir gelişmeye imza attı. Detaylar haberimizde...

Tüm dünya korana virüs salgını ile mücadele etmeye devam ederken süreçte çok sayıda işyeri, ofis, büro ve şirkette uygun çalışma koşullarının sağlanabilmesi halinde çalışanlarına evden çalışma imkanı sunmuştu.



EVDEN ÇALIŞAN KİŞİLERİN ELEKTRİK FATURALARI KATLANDI!



Yaşanan süreçte ülkemizde de çok sayıda kişi işsiz kalmamak adına çalışmalarına mümkün olduğunca evden devam etti.



Özelliklede bilgisayar üzerinden çalışma imkanı olan çok sayıda sektör evden çalışmaya yönelirken bu süreçte evden çalışan kişilerin elektrik faturaları da katlanarak artmıştı.



Süreçte en çok kazanan işçilerin yemek, yol parası gibi giderlerinden kurtulan ve işyeri elektrik faturası düşen işverenler olmuştu. Bazı işverenler süreçte ise çalışanlarının artan internet ve elektrik faturası nedeni ile ilave para ödemesi gerçekleştirmişti.





İSVİÇRE YÜKSEK MAHKEMESİ EMSAL KARAR AÇIKLADI, EVDEN ÇALIŞAN KİŞİYE İŞVERENİN KİRA YARDIMI ÖDEMESİNE KARAR VERDİ!



Konu hakkında emsal kabul edilecek bir dava sonucu İsviçre Yüksek Mahkemesi tarafından açıklandı.



Korana virüs salgını nedeni ile evden çalışmak zorunda kalan bir muhasebeci iş yerinden kendisine kira desteği ödemesi yapılmasını talep etti.



Ancak işyeri işçi ile yapılan çalışma akdinde böyle bir madde olmadığını belirterek söz konusu ödemeyi yapmayacağını dile getirdi. Bunu üzerine işçi mahkemeye başvuruda bulundu.



Mahkemede yapılan görüşmede şirket tarafından alınan karar sonrasında evden çalışmak zorunda kalan kişilere kira yardımı ödemesi yapılmasına hükmedildi. Verilen karar kapsamında evden çalışma zorunluluğu uygulayan şirketlerin çalışanlarına aylık 154 dolar kira yardımı ödemesi yapmasına hükmetti.



Konu hakkında açıklama yapan 380 bin üyeye sahip olan İsviçre Sendikaları Federasyonu "Şirketler ofis kiralarından ve giderlerinden tasarruf etmek için çalışanı eve yollayabiliyor. Öteki giderler, yani evde çalışırken gereken masraflar tamamen çalışana bırakılıyor. Bu haksızlık" değerlendirmesinde bulundu.



Alınan karar tüm dünya için emsal olarak kabul edilecek bir karar olması nedeni ile büyük yankı uyandırdı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri