Evi Eski, Bakımsız Olana 25 Bin TL Tadilat ve Eşya Yardımı Desteği!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü 2020 yılı programı kapsamında yardım ödemelerine tüm hızı ile devam ediyor. Bu ödemeler kapsamında evi oturulamayacak derecede eski, bakımsız, yıkık olanlara, evinde eşyası bulunmayan vatandaşlara Bakanlık üzerinden barınma yardımı programı kapsamında tadilat yardımı ve ev eşyası desteği olarak 25 Bin TL ödeme yapılıyor. Peki, evi eski olana 25 bin TL tadilat desteği, ev eşyası yardımı nasıl alınır, barınma yardımı başv

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü 2020 yılı programı kapsamında yardım ödemelerine tüm hızı ile devam ediyor. Bu ödemeler kapsamında evi oturulamayacak derecede eski, bakımsız, yıkık olanlara, evinde eşyası bulunmayan vatandaşlara Bakanlık üzerinden barınma yardımı programı kapsamında tadilat yardımı ve ev eşyası desteği olarak 25 Bin TL ödeme yapılıyor. Peki, evi eski olana 25 bin TL tadilat desteği, ev eşyası yardımı nasıl alınır, barınma yardımı başvurusu nereden yapılır, barınma yardımları daire başkanlığı nerede, internetten barınma desteği başvurusu oluyor mu, devletin ev tadilat yardımı kaç lira?

Devletin barınma yardımları ve destek ödemeleri tüm hızı ile devam ediyor. Bunlardan biri de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından ödenen barınma yardımları arasında yer alan ev onarımı yardımı ve eşya yardımı olarak öne çıkıyor. İhtiyaç sahibi olduğu için evinin tadilatını yapamayan, eski evde oturan, ev eşyası olmayan vatandaşlara bakanlık 25 bin lira hibe para desteği ile geri ödemesizyardım yapıyor.



EVİ ESKİ OLANA 25 BİN TL TADİLAT DESTEĞİ!



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında "Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan muhtaç vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardımlardır" sözleri ile verilen para desteği ilan edilmektedir.



Konu hakkında 2020 yılında yapılan yardımlar hususunda bilgilendirmede bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik barınma yardımlarımız kapsamında betonarme ev yapımına ilişkin bir hanenin alabileceği azami destek tutarını 25 bin liradan 40 bin liraya, ev onarımında ise hane başına azami 15 bin liradan 20 bin liraya çıkardık.



Ayrıca prefabrik ev yapımı yardımı kapsamında bir hanenin alabileceği azami yardım tutarını da 20 bin liradan 30 bin liraya yükselttik. Daha önce 3 bin lira olan afet olayları sonrasında yapılan ev eşyası yardımlarımızı 5 bin lira olarak revize ettik" diyerek 2020 yılı için rakamları açıklamıştı.





Emlak ve inşaat sektöründe yaşanan gelişmeleri, bankaların kredi kampanyalarını, ihtiyaç, taşıt, konut kredisi kampanyaları ile ekonomik gelişmeleri yakından takip etmek için;



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ



Huawei AppGalerry uygulamamız için TIKLAYINIZ



EŞYASI OLMAYANA, ESKİ OLANA, EV EŞYASI ALAMAYANA DEVLETTEN 5 BİN TL EŞYA DESTEĞİ PARASI ÖDEMESİ!



Eski evlere tadilat yardımı yanı sıra eşyası eski olanlara, ev eşyası alamayan kişiler de barınma yardımı kapsamında eşya yardımı yapılmaktadır. Bu rakamı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 5 bin lira olarak duyurmuştu. Yani 20 bin lira tadilat yardımı ve 5 bin lira da ev eşyası yardımı olmak üzere devlet ihtiyaç sahibi ailelere 25 bin TL ödeme yapıyor.



BARINMA YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?



Barınma yardımı almak isteyen kişiler başvuru işlemlerini yaşamış oldukları şehirlerde il ve ilçelerde yer alan Kaymakamlıkların bünyesinde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapacaklar. Buraya şahsen yapılacak olan başvuruların ardından uygulanacak gelir testi sonrasında başvurusu uygun bulunan kişilere 25 bin TL karşılıksız ve geri ödemesiz para yardımı yapılacak.



25 BİN TL ESKİ EVLER İÇİN TADİLAT YARDIMI VE EV EŞYASI PARA YARDIMI DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?



Söz konusu para yardımı sadece ihtiyaç sahibi ailere yapılmakta olup başvuruda bulunmak isteyen kişilerde aranılan şartlar şu şekilde sıralanmaktadır;




  • Muhtaç durumda olmak ve bu durumu istenilen gelir belgeleri ile kanıtlamak,

  • Toplam hane halkı aylık gelir toplamının hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olması (aynı evde yaşayan kişilerin toplam gelirlerinni kişi başına 2020 yılı için en fazla 701 lira olması),

  • Başvuru yapan kişinin yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan en az bir tanesini taşımak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri