Evi, İşyeri Olanlar Vakit Geldi Çattı! Kira Geliri Beyannamesi Son Gün Ne Zaman 2022, Nasıl Yapılır?

Kira geliri beyannamesinde son gün geldi çattı. Peki, kira geliri beyannamesi son gün ne zaman, kira gelir beyannamesi nasıl verilir? İşte yanıtı.

Konut ve işyeri sahipleri için Mart ayı itibarıyla başlayan kira geliri beyannamesi için son gün yaklaştı. Yaklaşık 2 milyon mülk sahibini ilgilendiren, konut ve işyeri kira geliri beyan dönemi sona ermek üzere. Mükellefler, 1 Ocak 2021 - 31 Ocak 2021 tarihleri arasında konuttan 7 bin lira, iş yerinden ise 53 bin TL kira getirisi bulunmaları halinde kira gelir vergisi ödemekle yükümlü olacaklar.

KİRA GELİR BEYANI SON TARİH NE ZAMAN 2022?

Milyonlarca mülk sahibini ilgilendiren kira geliri beyanı için son tarih olan 31 Mart'a sayılı günler kaldı. 2021 yılında elde edilen kira gelirleri için beyanname süresinin en geç perşembe gecesine kadar tamamlanması ve ilk taksit ödemelerinin Mart ayının sonuna kadar yapılması gerekiyor.

Kira gelir vergisinde konutlar için 7 bin lira, iş yerleri için ise 53 bin lira istisnası bulunuyor. Bu miktarın üzerinde yıllık kira geliri bulunanlar kira gelir vergisi ödeyecekler.

konutlarda sadece tek mesken için istisna geçerliyken, kira gelirini beyan etmeyen veya eksik bildirenler söz konusu istisnadan yararlanamayacaklar.

KİRA GELİR BEYANI NASIL YAPILIR?

Kira gelir beyanı vermek isteyen kişiler, internet üzerinden GİB GOV TR adresine girerek '' Hazır Beyan Sistemi''ne giriş yapıp, hazırlanan beyanları onaylayarak ya da gerekiyorsa değişiklik yaparak hızlı bir şekilde işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Bunun yanında ikametgahının bulunduğu bölgedeki vergi dairesine başvurarak da aynı işlemi yaptırabilecekler.

İnternet kullanamayan ya da vergi dairesine gidemeyen 60 yaş ve üstü kişiler, engelli ve hastalar için randevu alınıyor ve Maliye Bakanlığı tarafından görevli yollanıyor.

Emlak Haberleri Haberleri