Evi Kira Olup Ödeyemeyene 1000 TL! Her İlçeden Binlerce Aileyi Kapsıyor

Kirada oturup aylık kira borcunu ödeyemeyenlere iki önemli kurum destek sağlıyor. Bu kurumlar aylık 1000 TL'ye ulaşan destek paketleri ile vatandaşların barınma ihtiyaçlarına yardımcı oluyorlar.

Türkiye'de ev kiraları son dönemlerde çok ciddi oranlarda arttı. 2022 itibariyle sözleşme yenileyenler için zam oranı yüzde 26 seviyesine çıkarken ilk defa ev tutacaklar için ise kira tutarları geçen seneye göre yüzde 100'e varan daha zamlı.

Bu dönemde yüksek kiralar, yüksek enflasyon gibi nedenlerde evi kirada olup kirasını ödeyemeyen birçok aile bulunuyor. Bu ailelere ise iki kurumdan destek ödemesi yapılıyor.

EVİ KİRA OLUP KİRASINI ÖDEYEMEYENLERE AYLIK YARDIM MART 2022

Kirada oturanlar için devlet kurumlarının oluşturduğu kira yardım paketleri var. Kira yardımları için öncelikle vatandaşların sağlamaları gereken temel şartlar var. Kurumlar kira yardımlarını sadece ihtiyaç sahibi ailelere sağlarlar. Bunun için başvuruda bulunacak olan ailelerin aylık hane gelirlerinin düşük olması, ekonomik olarak zor durumda bulunmaları gerekir.

Kira yardımı kendisine ait gayrimenkulü olan yada aylık hane geliri yüksek olan ailelere sağlanmaz. Bunun yanında kurumlar ailelerden özel şartlarda ararlar. Kurumların yardım için talep ettikleri tüm temel ve özel koşulların sağlanması gerekir.

KİRA YARDIMI YAPAN KURUMLAR

Kira yardımı yapan kurumların başında vatandaşların yaşadıkları ilçelerde hizmet veren sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarıdır. Bu kurumların dışında il sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları da kira yardımı sağlarlar.

Kendi evi olmayanlar için sağlanan bu yardımı sağlayan ikinci kurum ise belediyelerdir. Yine vatandaşlar yaşadıkları ilçe belediyesine yada il belediye başkanlığına kira yardımı için müracat edebilirler.

Her SYDV ve Belediye Kira Yardımı Yapar Mı?

Kira yardımı ödemeleri kurumların inisiyatifinde olan desteklerdir. Bu kapsamda her ilçe veya il SYDV, Belediye Başkanlığı bu desteği sağlamayabilir. Vatandaşlar kendi yaşadıkları il ve ilçedeki kurumların ilgili birimlerine başvuruda bulunarak destek detaylarını öğrenebilirler.

NE KADAR ÖDENİR, BAŞVURULAR NEREYE YAPILIR?

Söz konusu destek ödemeleri için başvurular şahsen yapılacak. Vatandaşlar kendi il veya ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına gidecekler. Eğer SYDV'ler kira yardımı sağlıyorsa yazılı başvuru yapılacak. Bunun yanında belediyelerden de başvurular aynı şekilde kurum üzerinden yapılacak.

Ödeme tutarı yaşanan il ilçe ve ailenin durumuna göre belirlenir. Kalabalık nüfus yoğunluğu fazla olan ilçelerde bu rakam 1000 TL'ye kadar çıkabilir.

Emlak Haberleri Haberleri