Evi Olmayanlar Yandı! Bir Yıllık Kira Zammı Yüzde 250'yi Aştı

Kiralık evlere ilişkin yayımlanan son raporda, İstanbul Kağıthane'de son bir senede kira artışlarının yüzde 250 seviyesini aştığı belirtildi. İşte kiracıları korkutan o rakamlar.

Kiralık daireler için istenilen rakamlar, kiracıları çok zorlamaya başladı. Konut sektöründe yaşanan durgunluk ve konutların yatırım aracı olmaktan çıkıyor olması kira fiyatlarına yansıyor. Enflasyon oranları, konut talebinde oluşan yüksek arz, konutta stok sorunu, yeni konut inşaat maliyetleri kiralık daireler için büyük sorunlara neden oluyor.

KİRALIK DAİRE FİYATLARINDA YÜZDE 251' ZAM

İstanbul, Ankara ve İzmir'de kiralık konut fiyatlarında son bir yıl içerisinde yaşanan fiyat değişimleri HepsiEmlak tarafından hazırlanan bir raporla gözler önüne serildi. İlçelere göre hazırlanan raporda, kiralık konutlarda fiyatların ortalama yüzde 100 arttığı görülüyor. Kiralık konutlarda en fazla fiyat artışı yüzde 149'luk oranda İstanbul'da oluştu. Başkent Ankara'da ise fiyatlar ortalama yüzde 97 oranında yükseldi. İstanbul'da ev kiraları ortalama yüzde 78 oranında arttı.

Kiralık konut fiyatlarına bakıldığında İstanbul'da bazı ilçelerde fiyat artışlarının çok ciddi boyutlara ulaştığı görülüyor. Açıklanan verilerde İstanbul'da konut fiyatlarında en çok artış görünen ilçe yüzde 251 ile Kağıthane oldu. Bu bölgede geçtiğimiz yıl 25 TL olan ortalama metrekare fiyatları bu yılın aynı döneminde 87 TL'ye yükseldi.

Kağıthane'nin hemen ardından listenin ikinci sırasında ise yüzde 206 ile Şişli bulunuyor. İstanbul Maltepe'de kira artış oranı yüzde 197, Beyoğlu'nda ise yüzde 189 oldu. İstanbul genelinde en az kira artış oranı ise yüzde 95 ile Beylikdüzü'nde oldu.

Diğer iki şehre bakıldığında ise başkent Ankara'da kiralık konut fiyatlarının en çok arttığı ilçe Etimesgut oldu. Burada kira fiyatları ortalama yüzde 105 arttı. Etimesgut'u yüzde 105 ile Gölbaşı, yüzde 103 ile Çankaya izledi. İzmir'de ise Konak İlçesinde fiyatlar yüzde 81 artarken ikinci sırada yüzde 73 ile Karabağlar yer aldı.

Emlak Haberleri Haberleri