Evi Yıkık, Dökük, Eski Olanlara Devlet Geri Ödemesiz 25 Bin TL Ev Tamir, Bakım Onarım, Tadilat Parası Desteği Veriyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü üzerinden ödenen yardımlar arasında en çok başvuru alanlardan biri de barınma yardımları olarak öne çıkıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü üzerinden ödenen yardımlar arasında en çok başvuru alanlardan biri de barınma yardımları olarak öne çıkıyor. Evi oturulamayacak derecede eski, bakımsız, yıkık olanlara, evinde eşyası olanlara Bakanlık tarafından geri ödemesiz para yardımı yapılmaktadır. Ev bakım onarım tadilat tamirat desteği başvurusu kabul edilen kişilere yeni eşya almak ve evlerini tamirat etmeleri için geri ödemesiz 20 bin liraya kadar devlet desteği ödemesi gerçekleştirilmektedir. Peki, eski ev yardımı nasıl alınır, ev tadilat yardımı başvurusu nereden yapılır, 25 bin TL devlet desteği, tadilat desteği başvuru şartları nelerdir, ev onarım yardımı kimlere verilir?

Devletin sosyal yardımları tüm hızı ile devam ederken bunlardan biri de evi eski olan ve eşyası olmayan kişilere yönelik olarak yapılan yardımlardır.



EVİ ESKİ OLANA 25 BİN TL TADİLAT DESTEĞİ!



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen barınma yardımları arasında yer alan ev tadilat parası desteği 2020 yılında 20 bin lira olarak ödenmekte olup bakanlığın onay vermesi durumunda 5 bin lira da eşya parası ödemesi yapılmakta, bu sayede rakam 25 bin liraya yükselmektedir.



Söz konusu yardım için aranılan belirli kriterler bulunmakta olup bu şartları taşımayan kişilerin ne yazık ki yapmış oldukları başvurular kabul edilmemektedir. Başvuru onayı için aranılan en önemli şart kişinin muhtaç durumda olmasıdır.



Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan muhtaç vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardımlardır" ifadesi ile söz konusu yardımın sadece evi oturulamayacak derecede bakımsız olan muhtaç vatandaşlara verileceği belirtilmektedir.





ESKİ EV YARDIMI NASIL ALINIR, 25 BİN TL DEVLET DESTEĞİ EV ONARIM YARDIMI BAŞVURUSU ŞARTLARI NELERDİR?



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile muhtaç ailelere eski ev tadilatı için para yardımı yapılacağı ilan edildi.



Evi eski, oturulamayacak derecede yıkık olan kişilere geri ödemesiz 25 bin TL devlet desteği ödemesi yapılıyor. Söz konusu yardımı almak isteyen kişelerde aranılan şartlar ise şu şekilde açıklandı:




  • Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olması. Yani aynı evde yaşayan kişilerin toplam aylık gelirlerinin 2020 yılı için en fazla 701 lira olması,

  • Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan en az bir tane sahip olunması,

  • Onarımı yapılacak olan evin tam hisseli tapusuna sahip olunması.





TADİLAT YARDIMI BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?



Yapılacak olan para yardımının tutarı mütevelli heyeti tarafından belirlenmekte olup yardım başvuruları ise yardım parası almak isteyen kişilnin yaşamış olduğu il ve ilçelerde hizmetlerine devam eden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen yapılacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri