Evinde Kedi Köpek Besleyenlere Uyarı! Çip Taktırma Zorunluluğu Başladı

Pet mikroçip sorgulama sistemi için geri sayım başladı. Yapılan yasal düzenleme ile beraber Tarım ve Orman Bakanlığı yeni bir zorunluluk başlattı.

Pet mikroçip sorgulama sistemi için geri sayım başladı. Yapılan yasal düzenleme ile beraber Tarım ve Orman Bakanlığı yeni bir zorunluluk başlattı. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında bundan sonra kedi, köpek ve gelincik besleyen kişilere kimliklendirme ve çip taktırma zorunluluğu getirildi.

1 SENE İÇERİSİNDE KEDİ VE KÖPEKLERE MİKROÇİP TAKTIRARAK KİMLİKLENDİRME YAPTIRMAYAN KİŞİLERE CEZA UYGULANACAK!

Konu hakkında Hürriyet Gazetesine değerlendirmede bulunan Veteriner Hekim Doğa Erdinç köpek sahiplerine 1 sene, kedi ve gelincik sahiplerine ise 2 sene içerisinde kimliklendirme zorunluluğu başladığını söyledi. Erdinç uygulama kapsamında kedi ve köpeklere bundan sonra aynı insanlarda olduğu gibi kimlik numarasına kavuşacaklarını belirterek "Örneğin evde bakılan bir köpek, apartman içerisinde çok bağırıyor. Komşunuzun şikayeti doğrultusunda ise zabıtalar eve geldiğinde köpeğin kaydını soruyor.

Köpeğin kaydının bulunmaması durumunda, birtakım para cezalarından tutun da kediye veya köpeğe el koymaya kadar giden üzücü yaptırımlar söz konusu olabilir. Böyle problemler yaşanmaması için herkesin hayvanlarına mikroçip takması gerekiyor" sözleri ile evinde kedi köpek besleyenleri uyardı.

Söz konusu yasal düzenlemenin ana amacı evcil hayvan sahiplenen kişilerin daha sonra bu hayvanlarını sokağa bırakmaları olarak gösterildi. Uygulama sayesinde sokağa bırakılan hayvanların sahipleri belirlenecek ve bu kişilere idari para cezası uygulanacak. Yine evcil hayvanı kaybolan kişiler de bu mikroçip uygulaması sayesinde köpeklerini ya da kedilerini çok kısa bir süre içerisinde bulabilecekler. Yaşanan sorunlar çözülecek.

Emlak Haberleri Haberleri