Evini Kentsel Dönüşüme Verenlere Devlet Kaç Ay Kira Desteği Ödemesi Yapar?

Devletin kira yardımları arasında yer alan kentsel dönüşüm kira yardımı evini kentsel dönüşüme veren kişilerin mağdur olmasını engellemek ve kentsel dönüşümü desteklemek amacı ile verilmektedir. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay, ne kadar?

Pek çok şehri aktif fay hatları üzerine kurulu bulunan Türkiye'de sorunlu yapı stoku kentsel dönüşüm projeleri ile yenilenmeye çalışılırken süreci hızlandırmak adına devlet tarafından da kentsel dönüşüm destekleri ödenmektedir. Evini kentsel dönüşüme veren kişilerin yeni evlerini teslim alana kadar kiraya çıkmaları durumunda devlet tarafından kentsel dönüşüm kira desteği ödemesi yapılmaktadır.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 2021 KAÇ AY?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödenen kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı kentsel dönüşüme giren konuta göre belirlenmektedir. Bakanlık tarafından alınan karar ile rezerv ve riskli yapı ilan edilen yerlerde bulunan konutlar için kentsel dönüşüm kira yardımı ödemesi 48 ay olarak uygulanmakta olup bunun dışında kalan ve riskli yapı raporu ile kentsel dönüşüme giren binalarda ise bu süre 18 ay ile sınırlandırılmaktadır.

24 Nisan 2021 tarihili Resmi Gazete ile yayımlanan 6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında riskli ve rezerv yapı alanlanıda kira yardımı 48 ayı geçmemek üzere ibaresi konularak 48 aya kadar uzatılmıştır. Ancak söz konusu süre sadece riskli ve rezerv alan belirlenen yerlerde geçerli olup bunun dışında kalan tüm kentsel dönüşüm projeleri için kira yardımı 18 ay olarak yapılmaya devam etmektedir.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 2021 KAÇ TL, ZAM GELECEK Mİ?

Kentsel dönüşüm kira yardımı rakamları illere göre belirlenmekte olup halen 2019 yılı listesi üzerinden ödenmeye devam etmektedir. 2021 yılı için kentsel dönüşüm kira yardımı zam oranı rakamının açıklanması beklenirken şu anda geçerli olan liste üzerinden en düşük 715 TL ve en yüksek 1.150 TL olarak illere göre ödemeler devam etmektedir.

Emlak Haberleri Haberleri