Evini Kentsel Dönüşüme Verenlere Devletten 1.150 TL Kira Yardımı Desteği

Korana virüs salgını döneminde yaşanan ekonomik dalgalanmadan en çok kiracılar olumsuz etkilenmiş devletin kira yardımları konusunda rekor arama artışı yaşanmıştı.

Korana virüs salgını döneminde yaşanan ekonomik dalgalanmadan en çok kiracılar olumsuz etkilenmiş devletin kira yardımları konusunda rekor arama artışı yaşanmıştı. Kira yardımı almak isteyenlere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yardımlardan biri de kentsel dönüşüm kira yardımı olarak öne çıkıyor. İşte illere göre kentsel dönüşüm kira yardımı rakamları 2020 listesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödenen kira yardımları arasında yer alan kentsel dönüşüm kira yardımı ile evinin kentsel dönüşüme veren kişilere düzenli kira yardımı ödemesi yapılmaktadır.



KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI ZAM ORANI 2020 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?



Kentsel dönüşüm kira yardımı 2020 zam oranı için beklenen açıklama bu sene ne yazık ki gecikti. Genelde her sene Mayıs ayı içerisinde açıklanan rakamlar bu sene Temmuz ayınının ortasına gelinmesine rağmen ne yazık ki halen açıklanmadı.



Emlak365.com olarak bakanlık yetkilileri ile yapmış olduğumuz ilk görüşmelerde çalışmaların devam ettiği ve henüz rakamların açıklanması bilgisini edinerek sizlere aktarmıştık.



İLLERE GÖRE KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI RAKAMLARI 2020 YILINDA KAÇ LİRA?



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kira yardımı rakamları illere göre belirlenmekte olup en düşük 715 lira ve en yüksek 1.150 TL olarak ödenmektedir.





En yüksek kira yardımı rakamlar Türkiye'nin en büyük 3 şehri olan Ankara, İstanbul ve İzmir için ödenirken en düşük kira yardımı ise Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük ve Kilis illeri için geçerli olan 715 lira olarak öne çıkıyor.



Amasya, Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt, Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce illerinde ise kentsel dönüşüm kira yardımı olarak devlet tarafından aylık 810 lira ödeme yapılmaktadır.



Kentsel dönüşüm kira yardımı almak isteyenlerin evlerinin riskli yapı raporu ile kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmış olması şartı aranıyor. Başvurular ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il müdürlükleri üzerinden kabul ediliyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri