Evini Kentsel Dönüşüme Verip Yeni Konut Almak İsteyenler! İşte Yapmanız Gerekenler

Evini kentsel dönüşüm kapsamında yenilemek isteyenlerin yapabilecekleri bazı işlemler bulunuyor. Kentsel dönüşüm adına atılabilecek bu işlemlerin neler olduğunu ve vatandaşların neler yapması gerektiğini haberimizden öğrenebilirsiniz.

Evini kentsel dönüşüm kapsamında yenilemek isteyenlerin yapabilecekleri bazı işlemler bulunuyor. Kentsel dönüşüm adına atılabilecek bu işlemlerin neler olduğunu ve vatandaşların neler yapması gerektiğini haberimizden öğrenebilirsiniz.

Kentsel dönüşüm projeleri son dönemlerde daha fazla aranır ve talep görür hale geldi. Özellikle eski binalarda ve deprem riski olan bölgelerde yaşayan vatandaşlar evlerinin kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesini istiyorlar.



EVLERİNE, BİNALARINA KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNİN GELMESİNİ İSTEYENLERİN YAPMALARI GEREKENLER



Evlerine, binalarına yada oturdukları muhite kentsel dönüşüm projesinin gelmesini isteyen vatandaşların yapacakları bazı işlemler bulunuyorlar.



Kentsel dönüşüm için ilk işlem yapı denetim başvurusu. Oturulan bina, yaşanılan evin eski ve güvenilir olmadığını düşünen vatandaşlar kentsel dönüşüm başvurusunda bulunmak için ilk olarak yapı denetim testi yaptıracaklar.



Yapı Denetim Başvurusu Nasıl ve Kimler Tarafından Yaptırılır?



Yapı denetim başvuruları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerine kat malikleri adına yapılacak. Yapı denetim başvuruları için tüm kat maliklerinin gitmelerine gerek yok aynı apartman için tek bir mülk sahibinin başvuruda bulunması yeterli.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yapılan başvuruların ardından söz konusu denetim ile apartmanın, binanın, yapının gerçekten riskli yapı olup olmadığı tespti edilir.



YAPI RİSKLİYLE SÜREÇ BAŞLAR?



Mülk sahipleri tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerine yapılan başvuruların ardından söz konusu bina hakkında riskli yapı tespiti yapılırsa, kentsel dönüşüm süreci başlar. Ancak bina için riskli yapı tespiti olmazsa o bina için kentsel dönüşüm başlamaz.



KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNE KİRA YARDIMI YAPILIR?



Evleri kentsel dönüşüme alınan ve yıkılan hak sahiplerine kira yardımı yapılır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı birimleri tarafından yapılan kira yardımları aylık olarak ödenir. Ödeme tutarı ise bulunan şehrin nüfus yoğunluğuna göre değişir.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri