Evler Ofis Oldu! Evde Çalışma Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı, Nelere Dikkat Edilmeli?

Koronavirüs salgını nedeni ile alınan tedbir kararları kapsamında pek çok kişi evden çalışma programına geçiş yaptı.

Koronavirüs salgını nedeni ile alınan tedbir kararları kapsamında pek çok kişi evden çalışma programına geçiş yaptı. Evden çalışmak zorunda kalan kişilerin yaşamış oldukları en büyük zorluk ise çocuklarında uzaktan eğitime geçiş yapması ile beraber verimli çalışabilecekleri alanları oluşturmak. Peki, evde çalışma odası dekorasyonu nasıl olmalı, evden daha verimli çalışmak için nelere dikkat edilmeli, çalışma masası dekorasyonu nasıl yapılmalı?

Pandemi nedeni ile çok sayıda firma ve kamu kuruluşu evden çalışma yöntemine geçiş yaptı. Home Office olarak ta anılan bu yöntemde artık pek çok kişi evden çalışmaya başladı. Okullarda da pandemi nedeniyle uzaktan eğitime geçiş yapılması ile beraber çalışma odası daha büyük bir önem kazandı. Peki, verimli bir çalışma için dekorasyon konusunda nelere dikkat edilmeli?



EVDE ÇALIŞMA ODASI DEKORASYONU NASIL YAPILMALI?



Çalışma odanızı oluştururken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta çalıştığınız ofis ortamına en yakın olan şartları oluşturmak olmalıdır. Örneğin ofisinizde televizyon yoksa kesinlikle çalışma odanızda da dikkatinizi dağıtacağı için TV yer almamalıdır. Ancak işiniz gereği haber akışını takip etmeniz gerekiyorsa yine kendi dekorasyonunuzda da televizyon yer almalıdır.





Yine verimli bir çalışma ortamı için mutlaka gürültüden uzak olunması gerekir. Bu nedenle kesinlikle çalışma alanınızı herkesin bir arada olduğu salon ve oturma odası gibi yerlere kurmayın. Evin en sessiz olan yerini tercih edin. Mutfağa ve oturma odasına uzak olan yeri tercih edin. Mümkünse masanızı en ışık alan yere konumlayın.





Çalışma masanızın yanında şifonyer ya da kitaplık gibi kendi kullanmış olduğunuz ve sürekli ihtiyaç duyacağınız eşyaları yerleştirebileceğiniz bir depolama alanı oluşturun. Çalışma masanızda ofisteki ortamı yakalamaya çalışın.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri