Evlerimizi Yıkıp Dökmeden Daha Geniş Ve Ferah Gösterecek Dekorasyon Önerileri!

İnsanların en önemli yaşam alanlarından olan evlerin daha geniş ve ferah olması her dönemde talep edilen bir istek olmuştur.

İnsanların en önemli yaşam alanlarından olan evlerin daha geniş ve ferah olması her dönemde talep edilen bir istek olmuştur. Evlerimiz olduğundan çok daha farklı bir görünüme kavuşabilir mi? Bunu başarmak mümkün mü? Konunun uzmanı Mimar-İç Mimar Eda Yürenk Odabaş evlerde yapılacak küçük dokunuşlarla nasıl geniş ve ferah bir niteliğe bürünebileceğine dair dekorasyon fikirleri verdi.

Evlerimiz özellikle koronavirüs sürecinde hayatımızda çok daha fazla önem kazandı. Vaktinin tamamını evlerinde değerlendiren vatandaşlar evlerin küçüklüğünden ve ferah olmamasından şikayet eder hale geldiler. Peki yıkıp dökmeden, sadece küçük dekorasyon işlemleri ile evlerimizi olduğundan geniş ve ferah hale getirebilir miyiz?



FAZLA EŞYALARDAN KURTULUN!



Yaptığı çalışmalarla sektöründe adından söz ettirmeyi başaran Mimar-İç Mimar Eda Yürenk Odabaş evlerle alakalı olarak dekorasyon önerileri paylaştı. Eda Yürenk Odabaş'ın ilk önerisi ise vlerde bulunan fazla eşyalardan kurtulmak oldu. Bir diğer öneri ise klasik olan ev eşyaları yerine örneğin orta sehpa seçiminde cam seçimidir. Şeffaf olması nedeniyle geçirgenlik özelliğiyle evlerdeki zemin kaybı algısı ortadan kalkacaktır.



SADE AYNALAR EVLERİ DAHA GENİŞ GÖSTERİR



Evleri olduğunda daha büyük göstermenin bir başka yolu da aynalardır. Büyük parçalı aynaların yansıtma özelliği mekanda derinlik algısına pozitif etki yapacaktır. Burada da önemli bir husus vardır. Ayna seçiminde sadelik çok önemli bir kriterdir. Bu şekilde göz aynanın detayları ile ilgilenmek yerine yalnızca derinliğin etkisine odaklanacaktır.



TAVANA YAKIN RAFLAR KULLANIN!



Odaların hem yatayda hem de dikeyde genişlediği algısı tavana yakın raflarla sağlanabilir. Bu raflara kitaplar veya farklı objeler konulabilir. Objeler büyük ve tek parçalı olmalıdır. Bu şekilde bir dizayn odayı olduğundan geniş gösterecektir.



DUVAR RENKLERİ AÇIK OLMALI



Ev dekorasyonunda duvarların renkleri çok önemlidir. Duvar renklerinde açık ve nötr tonlar kullanılmalıdır. Duvarlarda bulunacak herhangi bir kabartma, desenli duvar kağıtları o duvarı mekanla iç içe sokacak ve ferahlık ortadan kalkacaktır. Perde seçiminde ise abartıdan kaçınılmalıdır. Perdeler duvarı tamamlayabilecek nitelikte ve düz olmalıdır. Bu şekilde mekanda perde ile bölünmüş bir yapıyı ortadan kaldırabiliriz.



DOĞAL AYDINLATMAYI TERCİH EDİN



Öte yandan Mimar-İç Mimar Eda Yürenk Odabaş'ın yaptığı son öneri ise evlerin aydınlatılması ile alakalı oldu. Evlerde doğal aydınlatmaya önem verilmeli, doğal ışık alamayan evlerde ise dolaylı aydınlatma tercih edilmeli. Bu şekilde eşyalarda gölge oluşmayacağından daha ferah bir görüntü ortaya çıkacaktır.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri